Aquesta nova eina es crea amb l’objectiu de fer el pas de la formació presencial a la formació a distància, donant així resposta a les necessitats educatives de la ciutadania en un moment d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada pel coronavirus.

Atès el període de confinament per evitar la propagació de la Covid-19 i els nous protocols de seguretat i sanitat que estan activant les autoritats competents, el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa continua avançant per oferir una formació íntegrament a distància. Per això, des d’aquest espai municipal es posa en funcionament la nova Aula Virtual, una eina digital que facilita a la ciutadania l’accés a un ampli ventall de propostes formatives.

Sent conscients que la formació online pot esdevenir una oportunitat per als veïns per millorar la seva capacitació professional, la recerca de feina o aprofundir en l’aprenentatge de qualsevol àmbit, el CTC de Masquefa proposa formacions adaptades a totes les persones en funció del seu domini de les noves tecnologies. En aquests moments, ja s’ofereixen diferents cursos, com el de manipulació d’aliments, el de preparació a la prova acTIC o diversos relacionats amb el programari de Microsoft Office, entre d’altres. A més, l’espai municipal anirà ampliant la seva oferta formativa mes a mes. Per conèixer els cursos disponibles, podeu consultar aquest enllaç.

El CTC de Masquefa s’adapta per oferir formació totalment online

Fins a l’aparició del coronavirus, la formació al CTC de Masquefa es duia a terme majoritàriament de manera presencial, però també comptava amb un 10% en versió online. Un bagatge previ que, d’entrada, va servir per orientar tot el personal de l’espai municipal cap a l’ensenyament-aprenentatge a través de múltiples i variades eines educatives i pedagògiques que ofereix la xarxa. Així doncs, els treballadors s’han estat formant durant aquest període de confinament per poder continuar oferint propostes TIC, d’emprenedoria i d’ocupació, tal com s’ha fet sempre.