El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa va sumar-se el divendres 3 de desembre a la commemoració del Dia Mundial de les persones amb discapacitat. L’espai de divulgació i ús lliure de les TIC Masquef@ula va crear expressament per a l’ocasió un blog temàtic i tots els usuaris i usuàries que hi van deixar els seus comentaris van gaudir de connexió gratuïta a Internet.

També es va habilitar una exposició de les diverses eines TIC accesible que hi ha al CTC i que garanteixen a les persones amb discapacitat l’accés a Internet i les TIC en igualtat de condicions que la resta d’usuaris.

De fet el CTC disposa d’un pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica i sensorial que és únic a Catalunya. En aquest espai s’hi poden trobar ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial, teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó. També disposa d’un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet. A més, a la sala d’actes del CTC s’hi ha instal•lat una anella magnètica perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon, entre altres.

L’Ajuntament de Masquefa posa aquest espai adaptat a la disposició de les entitats, associacions, tallers i escoles que treballen amb el col•lectiu de persones amb discapacitat. Des que va entrar en funcionament el maig del 2009, ha rebut la visita de nombroses associacions, tallers i escoles d’arreu de Catalunya.

A més d’aquest espai, tot el Centre Tecnològic Comunitari és accessible i està adaptat a les persones amb tot tipus de discapacitat, tant a nivell d’obra, com de senyalització i mobiliari.