Tots els veïns que ho desitgin poden fer arribar a l’Ajuntament de Masquefa fotografies, vídeos o material gràfic sobre la jornada de votació del referèndum d’autodeterminació amb l’objectiu de ser tramesos a la Generalitat per a la seva catalogació i preservació. 

L’Ajuntament de Masquefa comunica als veïns que la Generalitat de Catalunya –a través del Departament de Cultura- ha endegat arreu del país un procés per preservar la memòria de l’1 d’octubre, la jornada de votació del referèndum d’autodeterminació.

Per tot plegat, el consistori convida a les persones interessades a entregar documents audiovisuals (fotografies, vídeos, material gràfic…) relacionats amb l’1 d’octubre o amb la campanya prèvia –recopilats tant al municipi com en qualsevol punt del territori- amb l’objectiu de ser identificats i catalogats per preservar-ne la seva existència. 

L’entrega del material s’haurà de fer a l’Ajuntament de Masquefa enviant un correu electrònic a l’adreça fotos@masquefa.net. I posteriorment, el consistori traspassarà els documents al Departament de Cultura i la Xarxa d’Arxius Comarcals per tal que en garanteixin en tot moment la seva preservació.

En aquest sentit, es recomana que en el moment de l’entrega dels documents es faciliti –en la mesura del possible- la data, hora, lloc i autor de les imatges, vídeos o material gràfic amb l’objectiu d’identificar els materials i assegurar la seva correcta descripció i catalogació.