Masquefa es va sumar un any més a la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant. En el marc del Projecte Educatiu de Vila, el 20 de novembre l’Ajuntament va organitzar, amb la col·laboració de l’Alzinar, la Fundació la Roda i les AMPA dels centres educatius, una festa lúdica i al mateix temps reivindicativa a la Sala Polivalent de la Rojo.

Els infants, acompanyats de les seves famílies, van gaudir d’un berenar de pa i xocolata (amb productes de Comerç Just) i van participar en diversos jocs i tallers, que tenien com a fil argumental els Drets de l’Infant. L’objectiu, doncs, no era només passar una bona estona sinó també conèixer quins són els drets universals que tenen els més petits (també els deures), i prendre consciència de la necessitat que tots, les administracions i la societat, treballem plegats per garantir aquests drets als nens i nenes d’arreu del món, també als de casa nostra. En aquesta mateixa línia es va projectar un original manifest audiovisual. A més, petits i grans van participar activament en un divertit espectacle de màgia.

Però aquest any la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant va ser encara més solidària. I és que també va recaptar aliments per a les famílies amb més necessitats de Masquefa. Per entrar a la festa els assistents van haver d’abonar una entrada simbòlica: un aliment pensat especialment per als nens. Es van recollir galetes, xocolata, sucre, llet, sucs, cereals … i molts altres productes que s’han fet arribar a l’Associació del Grup de Voluntaris perquè les reparteixi entre les famílies amb menys recursos. A canvi, cada donant va rebre una original enganxina de ‘Supersolidari/a”. Cal tenir en compte que, a Catalunya, 1 de cada 4 infants viu sota el llindar de la pobresa i les seves famílies no els poden garantir una alimentació adequada.

La generositat no es va acabar aquí. Els nens i nenes també es van solidaritzar amb la marató de donació de sang que es faria uns dies després. Van elaborar les seves pròpies xapes i també missatges d’agraïment en forma de cor per a les persones que van anar a donar sang.