El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros, va ser dilluns a Masquefa, on va visitar el recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo –seu de diversos equipaments municipals- i es va reunir també amb l’alcalde, Xavier Boquete, per posar fil a l’agulla a noves col·laboracions entre ambdues institucions amb l’objectiu de promocionar i fomentar l’activitat cultural a casa nostra.

L’alcalde va exposar al diputat diversos projectes que el Consistori ja està duent a terme en aquest àmbit, com per exemple el programa estable d’activitats culturals ‘Fem Cultura’ –que inclou iniciatives com els balls populars, el cicle de xerrades i visites Cafès amb Història, o les sortides periòdiques al teatre-, la programació cultural de la Biblioteca, i el programa de foment de la música ‘Masquefa sona bé’, el qual l’Ajuntament vol tornar a impulsar l’any que ve després de l’èxit dels sis concerts gratuïts organitzats aquest 2014. També va informar-lo del treball que s’ha fet en esdeveniments estretament vinculats a la memòria col·lectiva dels masquefins, com la potenciació de la Festa del Raïm o la recuperació de la Festa de Sant Eloi.

Al recinte de la Rojo, Carles Combarros va poder conèixer, de primera mà, el Centre d’interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo que l’Ajuntament va inaugurar tot just fa un any, i que s’anirà ampliant amb nous materials. També va visitar la Sala Polivalent, la Biblioteca Municipal, el Centre Tecnològic Comunitari, el Casal de Joves i les instal·lacions del Masquefa Slot.

L’alcalde va sol·licitar a la Diputació de Barcelona suport econòmic i logístic tant per a millorar alguns espais culturals, com ara la Sala Polivalent, com també per posar en marxa noves activitats i programes. El diputat va valorar positivament la tasca que s’està fent des del Consistori per promocionar la cultura i es va mostrar predisposat a continuar fent costat a l’Ajuntament. Tal i com va assenyalar Xavier Boquete, “ambdues institucions mantenim des de fa temps una estreta relació de col·laboració en l’àmbit cultural”.