L’Ajuntament està treballant perquè des de la Generalitat s’ajudi econòmicament l’entitat

 

 

 

 

El passat dimarts 19 de juliol una delegació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb representants de la junta de l’Alzinar i membres del govern municipal per tal de conèixer l’activitat d’aquesta històrica entitat masquefina i conèixer les dificultats econòmiques amb les quals es troba actualment. Concretament, van visitar Masquefa el Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, el Subdirector General de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, Antoni Herrera, i la Cap del Servei de Promoció i Dinamització, Cristina Sanchis.

Durant la trobada els representants de la junta de l’Alzinar van exposar la complexa situació que està vivint l’entitat, alhora que, tota la història i el volum d’activitat que acumula des de la seva fundació l’any 1959. Des del Departament de Cultura es va mostrar molt d’interès en poder ajudar l’entitat a capgirar l’actual escenari i es van deixar les línies de diàleg i col•laboració obertes per tal de formalitzar algun possible suport en els propers mesos. 

Per part de l’Ajuntament, l’alcalde Xavier Boquete defensa que "l’Alzinar és un dels símbols de Masquefa i és la nostra entitat més antiga, per això, mereix una atenció especial més enllà de les ajudes municipals que ja rep actualment", i afegeix que "hem d’ajudar a superar la mala gestió d’anteriors juntes i que l’Alzinar guanyi estabilitat i solvència, i esperem que a partir d’avui el Departament de Cultura hi pugui jugar un paper destacat en aconseguir-ho".