Dissabte 17 de desembre de 2011
De 10:00 a 14:30 hores i de 16:00 a 21:00 hores
Recinte Rogelio Rojo (Sala Polivalent “La Fàbrica”)

Un any més, i amb l’objectiu de mantenir l’autosuficiència, el Banc de Sang i Teixits torna a portar a Masquefa una Marató de Donació de Sang. Edició rere edició, hem vist com actuacions, activitats, ludoteca pels petits, i molts obsequis i sorpreses ens han fet viure l’hàbit de la donació de sang com a una festa familiar.

Aquest 2011 Masquefa tornarà a acollir una Marató de Donació de Sang. Conjuntament amb l’Ajuntament i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia, el dissabte 17 de desembre, de 10h a 14:30h i de 16h a 21h, es podran fer donacions de sang a la Sala Polivalent, al Recinte Rogelio Rojo.

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants.

Per fomentar la participació la donació de sang es compaginarà amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en l’organització d’activitats que engrescaran la gent a sortir al carrer i a participar de la Marató de Donació de Sang.

Els organitzadors també posaran el màxim de facilitats als donants (activitats i obsequis, ludoteca gratuïta, més mitjans…) per donar l’oportunitat als vilatans de fer aquest gest solidari.

Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir entre 18 anys  i 70 anys, pesar 50 kilos o més, i no haver patit hepatitis després dels 12 anys. No cal anar en dejú.

ACTIVITATS I SERVEIS

10:00h: Inici de la Marató -Sala Polivalent

10.00-18.00h: Mercat de Santa Llúcia -Pl. de l’Església- (AMPA Font del Roure)

10.00-14.30h: Tómbola Solidària de Joguines i Mostra de Vehicles de Protecció Civil -Recinte Rogelio Rojo- (Protecció Civil)

10.00-14.00h: Jornada de portes obertes Slot -Local Slot Recinte Rogelio Rojo- (Masquefa Slot)

11:00h: Exhibició de Twirling –Poliesportiu- (Club de Twirling Can Parellada)

11.00-12.00h: Sardinada Popular –Pati del Recinte Rogelio Rojo- (Societat de Caçadors L’Esquirol, Associació de Propietaris de Can Parellada)

12:00h: Passejada de trompetes i tambors -Sortida des del Poliesportiu- (Associació Cultural i Recreativa de Can Parellada)

12.00h: Acte d’inauguració de la Marató -Sala Polivalent-

12.00-18.00h: Entrenament general de tir -Club de Tir- (Club de Tir Esportiu)

16.00h: Partit futbol-sala aleví: Can Quiseró-L’Alzinar -Local Social Can Quiseró- (Associació de Veïns Can Quiseró)

16.00-19.00h: Partits de bàsquet –Poliesportiu- (Club de Bàsquet Masquefa)

16.00-21.00h: Tómbola Solidària de Joguines i Mostra de Vehicles de Protecció Civil -Recinte Rogelio Rojo- (Protecció Civil)

17.00h: Triangular Juvenil: Can Quiseró – El Maset – Masquefa -Local Social Can Quiseró- (Associació de Veïns de Can Quiseró)

17.00-20.00h: Activitats al Casal de Joves -Casal de Joves- (Ajuntament de Masquefa)

18.00h: Xocolatada popular -Sala Polivalent- (Joaquima Polo López, Associació de Voluntaris de Masquefa)

19.00- 22.00h: Partits de hoquei –Poliesportiu- (Club Patí Masquefa)

OBSEQUIS I REGALS

• Sorteig de 10 xecs regal per a dues persones, de visita a la bodega amb tast de vins (Can Bonastre)

• Sorteig d’ampolles de cava i vi (Castell d’Age)

• Sorteig d’una caixa de cava i una de vi (Raventós Rosell)

• Sorteig de dues entrades pel Teatre (Ajuntament de Masquefa)

SERVEIS

• Espai lúdic per a la mainada

• Ampli desplegament de mitjans

• Espai atractiu i condicionat
(espai agradable…)

• Refrigeri atractiu gratuït (Carnisseria- xarcuteria Marvi, Cal Salvador S.L, Pa Mora Tradició Fornera, Autoservei Canals – Estanc de la Beguda Alta,i Xarcuteria Xavier Casanovas Tobella)

• Marcador electrònic
(temps i núm. de donants)

• Música ambient

FACEBOOK I TWITTER

Segueix el Facebook de la Marató de Masquefa fent-te amic de:

“Maratons Donació de Sang”

“Cap de Setmana Solidari”

O a Twitter, seguint a: MaratonsSang

Igualment, s’està treballant amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Masquefa.

Únic banc de sang
El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l’únic banc de sang de Catalunya, resultat d’unir tots els bancs del territori per fer front a l’increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d’11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d’assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

Objectius hemodonació
El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris. L’objectiu de l’hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya. El BST compta actualment amb 11 centres de donació propis en els hospitals de referència de les poblacions catalanes.

Municipis amb Maratons
La flota d’equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen unes campanyes de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de la que se celebrarà en aquesta població. També s’organitzen maratons per promoure la donació de sang des d’una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis. Diàriament, el Banc de Sang i Teixits distribueix 1000 productes sanguinis als hospitals públics i privats de Catalunya. Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides. Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties. La sang no es pot fabricar.