El dissabte 19 de març s’inaugurarà el nou Casal de Joves de Masquefa, una antiga reivindicació del col•lectiu juvenil de la vila que ara és ja una realitat.

La inauguració començarà a dos quarts de 7 de la tarda amb els parlaments de les autoritats, que donaran pas a un esdeveniment sorpresa.

Després el Casal obrirà de bat a bat les seves portes perquè els masquefins i masquefines el trepitgem per primera vegada i coneguem les seves modernes i funcionals dependències. A l’interior ens esperaran activitats i tallers de grafits, henna, trenes africanes, maquillatge o còctels saludables, entre altres. També s’hi projectarà un audiovisual sobre el projecte, que ha reconvertit aquest espai de l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo en el nou Casal.

Amb aquest nou equipament Masquefa guanya un espai per als joves a la vegada que continua rehabilitant aquesta històrica i emblemàtica fàbrica i la consolida com el gran complex de serveis als vilatans. La Rojo també acull la Sala Polivalent, el Centre Tecnològic Comunitari i la nova Biblioteca.

Ampliar l’oferta de serveis als joves
El nou Casal de Joves és un equipament de qualitat que permetrà ampliar l’oferta de serveis i activitats adreçades als joves, i oferir-los una programació àmplia, estable i diversificada. Es tracta d’un espai de lleure, oci, serveis i també formació per als joves i adolescents.

Els mateixos joves estan contribuint a definir els usos i la gestió del nou Casal, gràcies al procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament per a recollir les seves idees, propostes i suggeriments.

El Casal disposa de gairebé 300 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i un altell. A la planta baixa hi ha una gran sala polivalent, de 90 m2, per a activitats diverses; un espai de 32 m2 destinat a taller, un magatzem, una altra sala de 21 m2 i un espai de 25 m2 que acollirà les noves dependències del Punt d’Informació Juvenil. L’altell l’ocupen tres despatxos, d’uns 18 m2 cadascun, i una sala polivalent de 45 m2.

Una inversió finançada íntegrament amb ajuts
El nou Casal de Joves s’ha finançat íntegrament amb ajuts i subvencions que l’Ajuntament ha aconseguit d’altres administracions, de manera que el Consistori no ha hagut de fer cap aportació econòmica. L’Ajuntament ha aconseguit un ajut de 300.000 euros del govern de Madrid, un altre de 89.000 euros de la Diputació de Barcelona i un tercer de 8.500 euros de la Generalitat de Catalunya.