Amb el lema ‘Masquefa té sang!’, el divendres 14 de novembre La Fàbrica Rogelio Rojo acollirà una nova edició de la jornada solidària de donació de sang, que tornarà a incloure diverses activitats per estimular la participació. Els masquefins podran donar sang de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre, i a més gaudiran de diferents esdeveniments paral·lels organitzats per les entitats de la vila que s’han implicat en la campanya.

(Consulteu la programació)

La jornada començarà a les 10 del matí, hora en què els escolars podran gaudir ja dels inflables que s’instal·laran al pati de la Rojo. També al matí els alumnes de Cicle Superior de les escoles de Masquefa i la Beguda Alta visitaran el recinte, una activitat que vol contribuir a conscienciar els més joves sobre la importància de donar sang. A més, a les 12 del migdia es farà la inauguració oficial.

Les activitats es reprendran a la tarda. A més de la zona d’inflables, hi haurà una exhibició de hip-hop a càrrec de Dansa Urbana Associació Juvenil, i una xocolatada popular gentilesa del Bar Restaurant Ramon, l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, el Punt Taronja i Condis.

Per la seva banda, el Masquefa Tennis Taula Club ha organitzat una jornada de portes obertes. També es farà el lliurament del premi del concurs d’eslògans i dibuixos que han preparat els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles El Turó, Font del Roure i Masquefa II amb motiu de la jornada. Tots els treballs estaran exposats a la Sala Polivalent.

D’altra banda, durant tota la tarda els voluntaris de Protecció Civil seran a la Polivalent per continuar la seva campanya solidària de recollida de joguines i aliments, i a més mostraran el seus vehicles d’emergència als assistents.

La jornada estarà amenitzada per Ràdio Masquefa, que emetrà una programació especial en directe des de la Polivalent.

També hi haurà un servei de ludoteca perquè els pares i mares puguin deixar-hi els seus fills mentre donen sang.

Per afavorir la participació, els organitzadors -l’Ajuntament, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Associació de Donants de l’Anoia- també sortejaran entre els donants ampolles de vi i cava de bodegues i cellers locals (Can Bonastre Wine Resort, Joan Raventós Rosell i Castell d’Age).

Tots els donants tindran, a més, un refrigeri gentilesa de Carnisseria-xarcuteria Marvi,
Carnisseria-xarcuteria Casanova Tobella, Autoservei Canals-Estanc La Beguda Alta, Pa Mora Forners des de 1884, Fruiteria Servifruit, Grup de Lectores, Grup de Puntaires i Associació de Dones de Masquefa. Diverses voluntàries elaboraran també plats i tastets.
La jornada es podrà seguir a través del facebook ‘Donació Solidària de Sang Masquefa’ i el twitter ‘DonacióSangMasquefa@sangMasquefa’.

Els organitzadors recorden que cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten, i animen tots els masquefins a participar de la jornada. Per donar sang, només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més.