El divendres 21 d’agost tindrà lloc un nou acapte de sang al Centre d’Atenció Primària de Masquefa, el CAP, situat a l’avinguda Catalunya 3-5. Tots els qui vulguin col·laborar amb aquesta crida per ajudar les persones que necessiten sang poden adreçar-se a l’ambulatori entre les 5 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. L’acapte està organitzat pel Banc de Sang i de Teixits de Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia i l’Ajuntament masquefí.

Els organitzadors recorden que, per donar sang, només cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. Cada persona pot arribar a fer un màxim de tres donacions de sang a l’any, quatre en el cas dels homes.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per al donant no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

S’estima que cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

La sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies (concentrats d’hematies, plasma i plaquetes), cada vegada que donem sang ajudem fins a tres persones diferents.