L’Ajuntament de Masquefa organitza una nova sortida al teatre. Serà el dimecres 30 de març per anar a veure l’obra ‘El Florido Pensil – nenes’ al Teatre Poliorama de Barcelona.

El preu és de 28 euros i inclou l’espectacle, l’autocar i un entrepà. Se sortirà de davant l’Ajuntament a les 19 h.

Les inscripcions ja es poden fer a les oficines municipals (C/ Major, 93) fins el 10 de març. El nombre de places és limitat.

El Florido Pensil – nenes

És la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il•lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant, i aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat medieval, i portar-lo a les seves últimes conseqüències. La dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora, doncs resultava que estava naturalment destinada al matrimoni i a les labors domèstiques. La seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole, i en això es posaven d’ acord pràcticament totes i tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les cupletistes, les escriptores de novel•les roses, i fins i tot les professores de gimnàstica, si m’apuren. En tots els escenaris de l’acció es veurà reflectit, de vegades a les clares, de vegades mitjançant retorçades marrades, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.