La sort no va acompanyar el Futbol Sala Espardenya de Masquefa en la final a quatre del campionat de Lliga disputada a Ripoll. Els masquefins, que havien aconseguit el passi a la gran final després de derrotar en semifinals els amfitrions, el Ripoll (2 a 3), van tenir el títol a les mans. A manca de molts pocs minuts dominaven per 2 gols a 0 en el marcador, però La Garriga va aconseguir donar-li la volta en el tram final i es va proclamar novament campió de la Divisió d’Honor de la Lliga de Futbol Sala.
La primera part va ser de principi a fi una continua mostra de qualitat de tots dos equips, que van jugar amb molta intensitat. La forta pressió de l’Espardenya al principi del matx va fer que l’equip de la Garriga no estigués del tot còmode. Fruit d’aquesta pressió, Rafa va aprofitar una passada de Jordi Torra per establir l’únic gol d’aquest primer temps, tot just al minut 5 de partit.
Amb el marcador en contra els de la Garriga es van posar les piles i en dues bones accions van poder empatar, però el porter Edu Prat ho va evitar. Ja a l’equador del primer període, la Garriga va perdre la seva gran ocasió per restablir les taules en fallar un penal que novament Edu Prat va aturar, completant d’aquesta manera una gran primera meitat.
El Masquefa va continuar jugant a la contra i pressionant el rival, i poc a poc el joc es va anar endurint, i els nervis es van apoderar de tots dos equips. La primera part va acabar amb dues clares ocasions, una per a cada equip, a l’últim minut, amb dues rematades al pal del jugador de la Garriga Javi i del masquefí Josep.
El guió al començament de la segona part va ser el mateix, i amb el mateix resultat: un gol del FS Espardenya Masquefa només començar, obra de Francis, qui culminava una bona jugada col•lectiva.
A partir d’aquest moment el Masquefa va centrar-se a recuperar la pilota per sortir a la contra com a la primera part. La Garriga, per la seva part, va pressionar sobre la porteria d’Edu Prat cada cop amb més perill, i va acabar demostrant per què és l’actual campió quan en només dos minuts Fernández va marcar dos gols consecutius i va aconseguir empatar el matx.
Quedaven 5 minuts per acabar el partit i culminar la remuntada, però La Garriga només en va necessitar dos per anotar el definitiu 3-2 mitjançant Edu Velilla, el jugador més veterà de la plantilla. Igual que en la primera part, la Garriga encara va disposar en l’últim minut d’un penal que no va transformar.
Així doncs la insistència de la Garriga va donar els seus fruits. L’Espardenya va fer un gran partit, fidel a l’excel•lent trajectòria de tota la temporada, intentant controlar el joc de la defensa. Finalment, però, la qualitat dels homes de La Garriga es va acabar imposant i els va permetre revalidar el títol.
Aquesta derrota impedeix a l’Espardenya tornar a jugar el Campionat Europeu de clubs i repetir l’experiència del 2009 a Bulgària. De tota manera els masquefins encara opten a disputar la Recopa Europea (que enfronta els guanyadors de Copa) si es proclama campió de la Copa Catalunya de Futsal.
Sigui com sigui, el club de Masquefa haurà tornat a completar una brillant temporada, en què ha optat als títols amb una plantilla integrada majoritàriament per jugadors de casa i amb un pressupost modest. Això no ha estat obstacle per plantar cara a potents equips amb més recursos.