Els masquefins i masquefines van poder acomiadar-se dimecres de la biblioteca. Aquest històric equipament municipal va acollir el seu darrer acte cultural, la representació del contacontes ‘La Maria castanyera’. La biblioteca es troba tancada des del 15 d’octubre per fer el trasllat a les noves instal•lacions, però dimecres es va obrir per darrera vegada als vilatans i vilatanes.

El contacontes va atraure nombrosos nens i nenes, acompanyats dels seus pares i mares i familiars. Grans i petits van gaudir, per última vegada en aquestes instal•lacions, d’una entretinguda i educativa representació que va anar a càrrec de l’actriu Maria Coll, del Raconet artístic de Masquefa.

Visita a la nova biblioteca
Posteriorment infants i adults van poder visitar, per sorpresa, la nova Biblioteca Municipal, que s’ha fet a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo. La mateixa protagonista del contacontes, la Maria castanyera, va portar-los fins al nou equipament.

Les noves instal•lacions van merèixer tot tipus d’elogis. Amb la nova biblioteca, Masquefa guanyarà un modern i funcional equipament que donarà resposta a les necessitats culturals dels masquefins i masquefines, entre aquests també els infants.

La nova biblioteca ocupa una part que s’ha rehabilitat de l’antiga i emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo. Així, a més d’incrementar la qualitat del servei de biblioteca, l’actuació ha permès també recuperar una part més d’aquesta fàbrica declarada Bé Cultural d’Interès Local.

En l’actualitat s’està treballant en el trasllat de tot el fons bibliogràfic i documental de l’antiga biblioteca a la nova, procés que es preveu que s’enllestirà a final de gener.

Cessió d’espais per a estudiar
Durant el mesos en què la Biblioteca estarà tancada les persones que requereixin un espai per a l’estudi poden sol•licitar-lo a la regidoria de Cultura, a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (C/Crehueta, 33 – 93 772 78 36). L’Ajuntament resoldrà les sol•licituds d’acord amb les necessitats dels demandants i la disponibilitat dels espais municipals.

Biblioteques més properes
Els masquefins i masquefines també tenen l’opció, durant aquest període, d’adreçar-se a les biblioteques de les localitats més properes:

. Biblioteca Francesc Pujols (Martorell): 93 774 22 00 (b.martorell.fp@diba.cat)
. Biblioteca de Piera: 93 778 96 65 (b.piera@diba.cat)
. Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d’Anoia): 93 891 20 33 (b.st.sadurnia.rbn@diba.cat)
. Biblioteca Jaume Vila i Pascual (Gelida): 93 779 28 09 (biblio.gelida@diba.cat)
. Biblioteca Joan Pomar i Solà (Sant Esteve Sesrovires): 93 771 33 28 (b.st.esteves.jps@diba.cat)
Bibliobús a La Beguda Alta

D’altra banda, el bibliobús Montserrat visitarà La Beguda Alta el dia 8 de novembre, de 15.30h a 18.30h. El bibliobús s’instal•la al costat de l’escola Vinyes Verdes. (C/ Mn. Cinto Verdaguer, 50). Per a més informació: 616 988 352 / www.diba.cat/biblioteques /b.montserrat@diba.cat