Els veïns del Maset celebraran aquests dies la seva particular versió dels San Fermín. I és que la nova junta de l’Associació Cultural i Recreativa d’aquesta urbanització ha trobat la fórmula per reproduir al Maset aquesta tradició pamplonesa, però sense toros.

Aquest San Fermín alternatiu començarà dissabte, 29 de juny, a la tarda, amb un taller de manualitats, en què els infants elaboraran els tradicionals mocadors i faixes de color vermell, i també crearan banyes de toro amb suro, globus i altres materials.

La festa es reprendrà el dissabte 6 de juliol, a 2/4 d’11 de la nit, amb la celebració d’un ‘toro embolado’ alternatiu. Una persona disfressada d’aquest animal perseguirà tothom qui gosi posar-s’hi al davant.

L’endemà, el diumenge 7 de juliol, a les 11 del matí, arribarà un dels actes estrella de tot San Fermín, els ‘encierros’. En aquesta ocasió seran els infants qui es guarniran amb les banyes que hauran elaborat en el taller i perseguiran tots els valents que, vestits amb els mocadors i les faixes vermelles. s’atreveixin a desafiar-los. Després dels ‘encierros’ es repartiran figues i aiguardent als adults, i hi haurà una xocolatada per als infants. Tant dissabte com diumenge no hi faltaran els tradicionals ‘chupinazos’ que donen el tret de sortida als actes.