El Masquefa Bàsquet Amateur es va proclamar campió de les 12 Hores de Bàsquet Popular organitzades pel Monjos Bàsquet Club. El torneig, que gaudeix d’un gran prestigi, com demostra el fet que hagi arribat ja a la desena edició, va comptar amb la participació de 14 equips i gairebé 150 jugadors.

Els equips es van emparellar en una fase prèvia dividits en tres grups, on el campió de cada grup i el millor segon classificat avançaven a la fase eliminatòria del torneig.

Al grup A, el Masquefa Bàsquet Amateur va dominar completament la fase, aconseguint quatre victòries en quatre partits, no sense superar certes dificultats degut al gran nivell dels rivals. L’equip Preocupeits va ser segon de grup; Mafia’s Family, tercer; M3 Caravaning, quart, i el 2000 Naranjas, cinquè.

Al grup B dos van ser els equips que es van classificar per a les semifinals: CacadeVaca i Los Guerreros de Aragón, seguits dels equips 1000GuauQui, Gnomos Team i Call of Puty’s. I al grup C l’equip Íssims va ser el primer classificat, per davant del Red Sharks, els Remember the Titans i el Friking the Kanx.

En unes emocionants semifinals, el Masquefa Bàsquet Amateur va suar de valent per imposar-se als Guerreros de Aragón, un equip francament bo. L’atac equilibrat dels masquefins, amb molts homes sumant punts, i una gran defensa sobre el tir exterior del rival els van permetre plantar-se a la gran final, que els va enfrontar a l’Íssims, el guanyador de l’altra semifinals en derrotar el CacadeVaca.

En la final l’equip masquefí es va imposar per un ajustat 42-35 a un potent rival júnior, amb una mitjana d’1,90 metres d’alçada i amb més condició física. No obstant això, la fèrria defensa del Masquefa Bàsquet Amateur i l’atac ordenat i amb tirs molt ben buscats els va conduir fins a la merescuda victòria que els va proclamar campions del torneig.

Els veterans masquefins, que només disposaven de 10 homes, van haver de fer un gran esforç físic: van disputar 6 partits en 12 hores.