La companyia liderada pel manresà Xavier Arrufat rep 1,1 milions d’euros després d’impulsar un efectiu i innovador sistema antifrau en l’àmbit del transport.

 

 

  

 

 

 

La Unió Europea ha reconegut recentment la feina realitzada pel jove masquefí Andreu Figueras i el manresà Xavier Arrufat en el camp de la intel·ligència artificial després de crear i implantar ‘Detector’, un sistema d’alerta sobre el frau existent en matèria d’accés al transport públic. D’aquesta manera, l’empresa Awaait Artificial Intelligence ha rebut 1,1 milions d’euros de finançament del programa d’investigació i innovació Horizon 2020, una convocatòria en la qual va quedar com a primera classificada entre les 1.500 propostes existents, 156 d’elles competint en la mateixa categoria.

Aquest detector pioner consisteix en una càmera que observa la zona de validació i transmet un avís als revisors en menys de tres segons quan detecta el pas d’un potencial infractor. Així doncs, el sistema permet una dràstica reducció del frau als accessos al metro o rodalies i, alhora, minimitza les molèsties als usuaris que paguen els seus bitllets. A més, el programa facilita estadístiques contínues en temps real per millorar les tàctiques d’inspecció.

Aquest sistema, basat en intel·ligència artificial, va ser desenvolupat amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) dins del programa ‘Smart Train’. El període de proves inicial a l’estació de Provença va posar de manifest la seva gran utilitat i l’èxit rotund quant a reducció del frau. De fet, FGC ja fa dos anys que està implantant el detector a diverses estacions per garantir un comportament cívic de totes les persones.

L’Ajuntament de Masquefa felicita l’Andreu Figueras pel seu excel·lent treball, la seva projecció professional i el seu caràcter emprenedor i innovador. El consistori, a més, li desitja molts encerts a l’empresa Awaait Artificial Intelligence en el seu procés d’expansió i internacionalització.