Un masquefí de només 12 anys és el campió mundial de la modalitat K1 de kick-boxing en la categoria de 35 a 40 kilograms. Es tracta d’Iker Valderrama Palma, que es va proclamar vencedor del campionat que es va disputar a Lloret de Mar del 30 d’abril a l’1 de maig. Per a coronar-se amb el campionat, l’Iker va haver de guanyar en primer lloc a un lluitador belga i després a un competidor madrileny. Ara, té un nou repte per endavant aquest mateix cap de setmana, el Campionat de Catalunya.

Iker Valderrama, que entrena amb el mestre Óscar Simon, va disputar el campionat del món de Lloret convidat per la International Sport Kickboxing Association (ISCA), conjuntament amb 500 lluitadors de 50 països diferents que van prendre part en les diferents categories i especialitats d’arts marcials d’aquest torneig.

Aquest jove campió mundial masquefí estudia 1er d’ESO a l’insitut de Masquefa, i fa només un any i mig que ha entrat en el món de les arts marcials. De fet, ell practica habitualment el muay-thai, un art de combat d’origen tailandès, i que permet més moviments en el combat. En l’especialitat de K1 no es poden utilitzar els colzes per colpejar, ni tampoc donar cops consecutius amb el genoll.

L’Iker encara ara no s’acaba de creure la proesa que ha aconseguit. Explica que va sentir “una emoció molt gran, que no es pot explicar amb paraules”, i que de cap de les maneres no s’esperava poder alçar-se amb el títol mundial. El jove masquefí es prepara dues hores a la setmana en aquest esport. També ho compagina amb el futbol, ja que és porter d’un equip de l’Igualada. El muay-thay, però, li agrada més, perquè “se’m reconeixen més les coses”, mentre que en el futbol “si guanyes, guanya l’equip, i si perds, perd el porter”.

L’Iker va quedar admirat pel muay-thai a l’instant, el dia que va acompanyar un amic seu al gimnàs i va descobrir aquesta disciplina esportiva. De gran li agradaria poder-se dedicar professionalment a les arts marcials: “preferiria entrenar més que no pas competir”. També vol ser notari.