La Biblioteca de Masquefa se suma a la celebració del centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya, i al fet que aquest 2015 ha estat declarat Any de les Biblioteques, amb l’organització d’un cicle estable de cinefòrums que s’allargarà tot l’any. Les pel·lícules que es projectaran es basen en obres literàries.

El cicle s’estrenarà aquest mateix dijous, 19 de febrer, a les 6 de la tarda, amb la projecció de tot un clàssic, la pel·lícula ‘El nom de la rosa’, dirigida per Jean-Jacques Annaud (1986). Aquesta primera trobada cinèfila estarà moderada per Joan Millaret.

‘El nom de la rosa’ és una pel·lícula italo-franco-germana basada en la novel·la homònima d’Umberto Eco. Ambientada a l’edat mitjana, tracta sobre una abadia on succeeixen fets molt estranys, incloent la mort d’alguns dels monjos. Aquests, decideixen cridar Guillem de Baskerville (Sean Connery), un famós investigador, frare franciscà, que, amb el seu ajudant, Adso de Melk (Christian Slater), un novici benedictí, investiguen els crims. En veure que Guillem no avança i en descobrir una possible trama de bruixeria, decideixen fer venir la Santa Inquisició, la qual declara culpables dos monjos i una camperola i els condemna a la foguera. Guillem, però, sospita que la Inquisició no ha trobat els veritables culpables i creu que els assassinats estan relacionats amb la misteriosa biblioteca prohibida de l’abadia.

El cicle de cinefòrums seguirà al llarg dels propers mesos.

PROGRAMACIÓ

● Dijous 16 d’abril
A les 18h
Fahrenheit 451
Dirigida per François Truffaut (1966)

● Dijous 18 de juny
A les 18h
La lladre de llibres
Dirigida per Bryan Percival (2013)

● Dijous 15 d’octubre
A les 18h
El cielo sobre Berlin
Dirigida per Wim Wenders (1986)

● Dijous 17 de desembre
A les 18h
Mis tardes con Margueritte
Dirigida per Joan Becker (2010)