El nou Centre Tecnològic Comunitari (CTC) s’equiparà amb aparells adaptats per a persones amb discapacitat física o psíquica. Així, per exemple, s’hi instal·laran ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també podran disposar de teclats adaptats al llenguatge braille i de ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans. A més, a la sala d’actes s’hi instal·larà un sistema d’anella magnètica perquè les persones sordes puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon.
 
Subvencions de l’ONCE i l’Imserso
Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Masquefa vol afavorir l’accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de les persones amb discapacitat i garantir que aquest col·lectiu no en quedi exclòs. El projecte per equipar el nou centre amb material tecnològic adaptat és fruit del conveni que han signat l’Ajuntament, l’Imserso i l’ONCE i compta amb un pressupost de 42.000 euros. L’Imserso ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 23.000 euros i l’ONCE una altra de 5.000. El consistori aportarà els 14.500 euros restants.
 
La instal·lació del material tecnològic adaptat anirà a càrrec de la Fundació Desenvolupament Comunitari. El nou CTC ja ha estat construït amb criteris que faciliten l’accés de persones amb discapacitat.
 
Adaptació del web municipal
El projecte també preveu l’adaptació de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat) per a persones amb discapacitat, especialment persones amb sordesa i deficiències visuals. L’adaptació anirà a càrrec de l’empresa Binomix.