Un total de 1608 alumnes d’entre 0 i 16 anys han iniciat el curs escolar als centres de Masquefa i La Beguda. L’inici del curs ha estat marcat per l’absoluta normalitat, ja que no s’ha registrat cap incidència destacable, i per la posada en marxa d’un nou centre: el CEIP Masquefa II, en què estudien un total de 122 nens i nenes, distribuïts en cinc cursos: des de P3 d’educació infantil fins a 2n curs de primària.

A l’igual que la resta de centres de segon cicle d’educació infantil i de primària, el CEIP Masquefa II va obrir portes dilluns, 14 de setembre. Amb l’entrada en funcionament d’aquesta tercera escola es dóna resposta a l’augment de població infantil que Masquefa ha experimentat els darrers anys. Provisionalment el CEIP Masquefa II es troba al costat del CEIP El Turó, a l’avinguda Maresme, en mòduls prefabricats. Posteriorment s’ubicarà de forma definitiva en un nou edifici que es farà a l’esplanada del costat del CRARC, on també es construirà l’institut.

També l’educació secundària va iniciar el curs aquest dilluns. Aquest any estudien a la SES de Masquefa fins a 353 alumnes.

En canvi, els alumnes de primer cicle d’educació infantil (llars d’infants) ja van iniciar el curs el 8 de setembre, també amb la normalitat com a denominador comú.
 

La població escolar continua creixent
De la mateixa manera que en els cursos anteriors, Masquefa ha vist una vegada més com augmentava la població escolar. Així, aquest any han iniciat el curs 1.608 alumnes, mentre que el curs 2008/09 ho van fer 1.552; el curs 2007/2008, 1.437; el 2006/07, 1.319, i el 2005/06, 1.231.

Dels 1.608 estudiants d’aquest curs, 175 fan primer cicle d’educació infantil (entre l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, l’Espai Infant i la Llar d’Infants Francesc Mata i Sanghés de La Beguda). A més, 1.080 cursen segon cicle d’educació infantil i primària (al CEIP El Turó, el CEIP Font del Roure, el CEIP Vinyes Verdes de La Beguda, i el CEIP Masquefa II). I, finalment, 353 estudien secundària a la SES.
 

Més i millors serveis a la petita infància
D’altra banda, aquest curs l’Ajuntament també ha ampliat i millorat els serveis que ofereix a la petita infància i els seus familiars. Així, el Consistori ha adjudicat aquest servei, mitjançant concurs públic, a l’empresa CEPS Projectes Socials, que gestiona tots els centres educatius de 0 a 3 anys: l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, la Llar d’Infants Francesc Mata i Sanghés, i l’Espai Infant.

Entre els nous serveis destaca la posada en marxa, a l’octubre, dels Espais Familiars, un espai d’informació, assessorament i suport per a les famílies que esdevindrà un punt de trobada on els pares i mares podran compartir experiències i resoldre, amb els professionals, dubtes sobre aspectes de la criança i l’educació dels infants. Hi haurà dos espais familiars: l’Espai Nadó (per a famílies i infants de 0 a 1 any) i l’Espai Menuts (per a famílies i infants d’1 a 3 anys).
 

A més, tots tres centres allarguen el calendari escolar fins al 28 de juliol.