L’Ajuntament de Masquefa ja ha enllestit el nou Pla Local de Joventut per al període 2012-2014, el qual recull un total de 10 programes i 25 accions adreçades al col·lectiu juvenil per a aquests tres anys.

Aprovat en el darrer ple municipal, es tracta d’un Pla realista i que dóna continuïtat a les accions desenvolupades en el pla anterior, tot i que amb una novetat important, l’entrada en funcionament del Casal de Joves, un equipament que ja s’ha consolidat com a peça clau per al desenvolupament de polítiques i programes per als joves de Masquefa.

El Pla Local de Joventut 2012-2014 es desenvolupa a partir de tres idees bàsiques: la necessitat de planificar àmbits, programes i accions per als joves, la necessitat de dinamitzar el Casal com un espai de serveis i lleure, i la necessitat d’establir un nou sistema de comunicació que afavoreixi la participació del col·lectiu juvenil.

Els objectius generals del Pla són garantir la igualtat d’oportunitats mitjançant la informació, oferir serveis en aspectes fonamentals de la vida dels joves (com ara l’assessorament acadèmic, la salut o l’accés a l’habitatge), i promoure una oferta d’oci i de lleure periòdica i estable per dinamitzar el Casal. El nou Pla Local de Joventut també vol fomentar la participació dels joves en els esdeveniments locals.