La particular adaptació de la festa de San Fermín –sense toros-, organitzada per la nova junta de l’Associació Cultural i Recreativa del Maset va ser tot un èxit de participació i va mobilitzar públic no només de Masquefa sinó també vingut d’altres municipis.
Els actes van engegar-se el dia 29 de juny amb un taller de manualitats en que els infants van fer servir materials reciclables com ara cartró i suro per fabricar uns originals caps de toro. També van confeccionar banderoles i els mocadors i faixes vermelles típiques d’aquesta festa de Pamplona.
A més, el dissabte 6 de juliol es va celebrar un original ‘toro embolado’ alternatiu, amb dos toros de tamany real fets de cartró i equipats amb dues rodes. Conduïts per dos adults, van intentar envestir tothom qui se li va posar per davant.
L’endemà, diumenge dia 7, es van recrear els tradicionals ‘encierros’, en què van participar-hi aquests dos toros de cartró, acompanyats de tots els nens i nenes que van disfressar-se amb els caps de toro elaborats en el taller. Després, i per recuperar forces, es van servir panses i aiguardent als adults, i es va fer una xocolatada per als més petits. Dos ‘chupinazos’ van donar el tret de sortida tant el ‘toro embolado’ com als ‘encierros’.