Aquest cap de setmana La Fàbrica Rogelio Rojo acollirà activitats lúdiques i culturals amb l’objectiu d’homenatjar el passat metal·lúrgic del municipi. 

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre l’Ajuntament organitza la setena edició de la Festa de Sant Eloi, una celebració popular que té com a objectiu rememorar els orígens industrials de Masquefa. L’activitat es durà a terme a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i comptarà amb diferents propostes lúdico-culturals. La festa s’organitza des de fa set anys amb motiu de la festivitat de Sant Eloi, patró de la metal·lúrgia; activitat a la qual es van dedicar generacions i generacions de masquefins des de principis del segle XX.

Dissabte 30 de novembre

L’edició d’enguany de la Festa de Sant Eloi mantindrà l’essència que li ha permès en només set anys fer-se un lloc destacat a la vila.

L’activitat arrencarà dissabte 30 de novembre a l’entorn de La Fàbrica Rogelio Rojo, un dels espais més emblemàtics i característics de la vila que ha estat escollit seu de la festa des del seu inici gràcies a la seva condició de testimoni d’excepció del procés d’industrialització que ha viscut Masquefa des de l’any 1922.

La jornada començarà a les 11 del matí amb una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació, una exposició de pintures a càrrec d’artistes locals i el Mercat de Sant Eloi. Al llarg del dia tampoc hi faltarà un inflable per als infants. I l’activitat clourà a la nit, a les 22 h, amb la representació teatral de l’obra “El vol”, a càrrec del grup de teatre Teatrerus de Masquefa.

Diumenge 1 de desembre

Diumenge 1 de desembre, darrer dia de la festivitat, el protagonisme l’agafaran, novament, des de primera hora del matí, activitats com la jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació, l’exposició de pintures a càrrec d’artistes locals i el Mercat de Sant Eloi; a més d’un inflable i una nova representació teatral d’”El Vol”.

En aquest sentit, per assistir els dies 30 de novembre i 1 de desembre a les representacions teatrals d’”El vol” caldrà adquirir prèviament les entrades. Els tiquets tindran un cost de 8€ per persona si es compren anticipadament a la Llibreria Moral i a l’Estanc Masquefa; mentre que al preu a taquilla serà de 10€.

La Festa de Sant Eloi està organitzada per l’Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Comissió d’Artistes Locals i el grup de teatre Teatrerus, a qui el consistori agraeix la seva implicació.