El Ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar en la sessió celebrada el 14 de febrer iniciar accions judicials contra el regidor de la Corporació Juan José García Mora per un presumpte delicte de calúmnies i injúries.

En una entrevista al Canal Català Anoia aquest regidor imputava a l’alcalde i al segon tinent d’alcalde diversos fets i actuacions que podrien ser constitutius de diversos delictes. En l’entrevista García Mora també realitzava manifestacions despectives cap a tots els representants del Consistori.

Durant la celebració del ple García Mora també va acusar l’alcalde de ser el responsable del seu ingrés a presó en relació als fets ocorreguts el 12 d’octubre de 2011.

García Mora es troba actualment en llibertat provisional després d’haver abonat una fiança de 15.000 euros, mantenint un ordre d’allunyament que li impedeix acostar-se al centre del poble. L’Audiència Provincial va afegir que permetia la seva assistència als plens si García Mora hi assistia custodiat pels agents de la Policia Local.

L’acord aprovat en el ple també preveu iniciar accions judicials contra el canal de televisió com a responsable civil subsidiari.

L’aprovació d’aquest acord pel Ple era legalment necessari per a poder iniciar les accions judicials ja que les persones destinatàries de les manifestacions efectuades en l’entrevista per García Mora són càrrecs de la Corporació.

L’acord es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de Convergència i Unió i del mateix García Mora (Força Masquefa). La resta de l’oposició, Progrés Municipal (PSC-APM), Partit Popular, i Esquerra, es va abstenir.