Els comptes ascendeixen als 15.960.447,60€, i fins a un 38% de la partida pressupostària es destinarà íntegrament a actuacions en matèria d’atenció a les persones.

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa ha aprovat provisionalment aquest mes d’octubre el pressupost municipal per a l’any 2020. Els comptes ascendeixen fins als 15.960.447,60€ i han estat aprovats amb els vots a favor de JxCAT, l’abstenció del PSC-CP i els vots en contra d’ERC-AM, C’s i CUP-Amunt.

Elena Fernández, regidora d’Hisenda, emmarca el pressupost municipal de 2020 en la voluntat de l’equip de govern de “potenciar, més que mai, la millora dels serveis i la vessant social i assistencial dels comptes; sense perdre de vista, en cap moment, les inversions necessàries i el manteniment dels equipaments imprescindible per a garantir el benestar de tots els nostres veïns, el desenvolupament i la cohesió del nostre municipi, i el creixement del nostre teixit associatiu, comercial i industrial”.

L’Ajuntament destinarà més de 4 milions d’euros a l’atenció a les persones

Pel que fa a la despesa municipal per a l’any 2020, l’àrea d’Atenció a les Persones comptarà amb una partida de 4.250.220,94€; que es destinarà íntegrament a l’execució de diverses actuacions per tal d’enfortir i potenciar els serveis educatius i socials i els ajuts destinats a promocionar la igualtat d’oportunitats per a tots els masquefins.

La d’Atenció a les Persones, doncs, es converteix en l’àrea que assumirà més despesa municipal el 2020; elevant-se fins al 38% del total i per davant de partides com Administració (29%), Urbanisme i Obres (24%) i Governació (9%).

L’Ajuntament seguirà garantint la prestació dels serveis als veïns de La Beguda Alta i de les urbanitzacions

L’agregació de La Beguda Alta a Masquefa, feta efectiva el passat 9 d’octubre de 2018, també es veu reflectida un any més en el pressupost de 2020 amb l’objectiu de continuar garantint la prestació de tots els serveis als veïns del nucli.

En paral·lel, també es destinaran el 2020 fins a 305.000€ per fer front a diferents actuacions prioritàries a les urbanitzacions del municipi. I finalment, s’invertiran 223.745,68€ per a prosseguir amb el desplegament del projecte de modernització del polígon de La Pedrosa.

Aposta per la millora dels equipaments municipals

En el capítol d’inversions, que ascendeix fins als 2.525.899,01€, també destaquen tasques d’arranjament i manteniment d’equipaments esportius i policials municipals, parcs i jardins, el CTC, la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo i els centres educatius; així com l’ampliació del Cementiri Municipal.