El programa de televisió ‘La selva en casa’, de la Cuatro, va emetre diumenge un reportatge sobre el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC de Masquefa. El documental va donar a conèixer la important tasca de recuperació i conservació que duu a terme aquest centre, l’únic de tot l’estat especialitzat en amfibis i rèptils i un dels pocs que hi ha a Europa. Al CRARC es rehabiliten espècies que han estat ferides o abandonades amb l’objectiu de poder-les retornar posteriorment al seu hàbitat natural.

El reportatge, protagonitzat pel popular Frank de la Jungla, conegut sobretot pels seus atrevits comportaments davant d’animals perillosos, va servir també per conscienciar sobre la tinença responsable de les mascotes. En aquest sentit el documental va alertar de l’incívic comportament de les persones que compren animals exòtics com cocodrils, llangardaixos o tortugues i les acaben abandonant.

Acompanyat del director tècnic del CRARC, Quim Soler, Frank de la Jungla va recórrer les instal·lacions del centre, on va poder observar exemplars de caimans sudamericans, un dels quals havia estat abandonat al Parc de Collserola, i de varans de la Sabana, una espècie de llangardaix africà.

Frank de la Jungla també va veure com el director tècnic donava menjar, protegit amb un gran escut metàl·lic, a un cocodril del Nil. A més, el reportatge va abordar la problemàtica de les tortugues de Florida, que es compren massivament i que en moltes ocasions acaben abandonades, fet que comporta un gran problema ecològic.

Vegeu el vídeo