Aquesta setmana s’han instal·lat al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa les cinc empreses que han obtingut un despatx de lloguer mitjançant la convocatòria pública feta per l’Ajuntament. El viver d’empreses Masquef@ctiva inicia així la seva activitat.
 
Les empreses a les quals s’han adjudicat els cinc despatxos són de l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) o bé utilitzen les TIC com a eina principal per a desenvolupar la seva activitat. Aquest era un dels diversos requisits inclosos en la convocatòria d’adjudicació dels despatxos.
 
Les empreses que ja treballen al Centre Tecnològic Comunitari són:
 
. Merlot 1998 S.L (dedicada a la comercialització, promoció i implantació de noves tecnologies constructives a països en vies de desenvolupament; i la gestió inmobiliària i planejament urbà)
 
. Grup TDE Gamper Sports (venda d’equipaments esportius i material fungible per a qualsevol disciplina esportiva, serveis i gestió esportiva, jornades de valors esportius per a centres educatius, i assessorament i tramitació de llicències i certificats mèdics)
 
. Inizia, Soluciones de Negocio SL ( sector informàtic: consultoria tecnològica, implantació de projectes de Business Intelligence, factoria de software i otsourcing tecnològic)
 
. AEIO Enginyers SL (serveis d’enginyeria)
 
. aTotArreu.com SCP (projectes d’Internet)
 
 
Espais i serveis a disposició dels emprenedors
A més de disposar d’un despatx de lloguer, els emprenedors instal·lats al viver d’empreses gaudeixen d’altres espais com ara dues sales de reunions de 20 m2, una sala d’actes de 40 m2 i un vestíbul per a la recepció de visites. També poden beneficiar-se de serveis com per exemple lloguer de recursos tecnològics, assessorament tècnic i serveis administratius i generals.
 
El viver Masquef@ctiva és un espai adreçat a acollir persones emprenedores, empreses de nova creació, autònoms sense seu social que vulguin domiciliar-s’hi, i empreses del municipi que vulguin rebre assessorament tècnic i disposar puntualment d’espais per a la seva activitat. L’objectiu és afavorir el creixement del teixit empresarial de Masquefa.
 
El CTC continua ampliant l’activitat
Amb la instal·lació d’aquestes cinc empreses el Centre Tecnològic Comunitari continua ampliant la seva activitat. Així, des de fa unes setmanes el CTC acull ja els servei de lliure navegació a Internet i els nous cursos formatius que organitza Masquef@ula.
 
A més del viver d’empreses i de Masquef@ula (un espai de formació en les TIC i d’ús lliure de les TIC), el centre tecnològic acull també l’hotel d’entitats Masquef@activa, el Servei Local d’Ocupació i el centre operatiu i d’informació del projecte Masquefa Sense Fils.