La pàgina web municipal de Masquefa (www.masquefa.cat) ha guanyat un dels Premis Administració Oberta, uns guardons convocats per primer cop pel Consorci AOC per reconèixer l’esforç dels ajuntaments catalans en la implantació i l’ús de serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses.

En concret, el web corporatiu de Masquefa ha obtingut el tercer premi en la categoria de municipis entre 5.001 i 20.000 habitants. Un altre Ajuntament de la comarca, el de Vilanova del Camí, ha guanyat el primer premi d’aquesta mateixa categoria, exaequo amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Aquests primers Premis Administració Oberta han estat concedits en base a l’avaluació que el Consorci AOC ha fet de tots els webs municipals catalans, analitzant 21 paràmetres. Entre altres, l’informe valora aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica, si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, si l’Ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions, o si els ciutadans poden fer sol·licituds i tràmits per internet.

Els guardons es van lliurar, dijous, al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, en un acte presidit pel Secretari General de Governació de la Generalitat, Lluís Bertran. El lliurament d’aquests premis s’emmarcaven en el Congrés de Govern Digital, en què van participar els màxims responsables públics de Catalunya en aquesta matèria. Aquest congrés vol ser un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una nova administració que respongui als nous reptes.

El reconeixement el va recollir l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete. Per a l’alcalde l’obtenció d’aquest nou premi –el web municipal ja ha estat guardonat dos anys consecutius amb el Segell Infoparticip@- “és un reconeixement a la tasca que ve fent l’Ajuntament per avançar cap a una administració oberta, àgil, eficient, propera al ciutadà i transparent”. L’alcalde fa extensiu el reconeixement a les diferents persones i departaments de l’Ajuntament que l’han fet possible.

El web municipal de Masquefa disposa d’una seu electrònica implantada a partir d’una plataforma de l’Administració Oberta de Catalunya, que permet integrar tots els tràmits i gestions online que el Consistori ofereix a la ciutadania. Entre altres aplicacions, ofereix els serveis e-Fact (un sistema de recepció de factures electròniques), l’e-Tauler (per a la publicació i gestió d’edictes electrònics), l’e-Notum (per fer notificacions d’actes administratius i comunicacions per mitjans electrònics), l’e-Tram (que permet als ciutadans, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, accedir a la informació sobre tràmits locals, iniciar i formalitzar sol·licituds, i consultar l’estat i els continguts dels seus tràmits), i una plataforma de serveis de contractació pública. També disposa d’altres aplicacions electròniques d’ús intern.