La gran majoria dels alumnes que han fet a Masquefa els cursos de preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i de Grau Superior han aconseguit superar l’examen. En el cas dels Cicles Formatius de Grau Mig han aprovat la prova el 100% dels alumnes que van seguir el curs, 23 en total. En el cas dels Cicles Formatius de Grau Superior han superat l’examen15 dels 21 alumnes del curs.Les proves van tenir lloc aquest mes de maig a tot Catalunya. Els alumnes masquefins les van fer majoritàriament en els instituts de Martorell, Sant Andreu de la Barca i Igualada.

Aquest elevat percentatge d’aprovats és tot un èxit, ja que els Cicles Formatius són una porta d’entrada per iniciar un itinerari acadèmic en la formació professional, la qual té un elevat índex d’inserció laboral una vegada els alumnes finalitzen els estudis.

El perfil dels estudiants que fan els cursos de preparació a la prova d’accés a Cicles Formatius respon majoritàriament al de persones joves que no disposen del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) -en el cas dels de Grau Mig- o del títol de batxillerat -en el cas dels de Grau Superior-. També persones adultes sense titulació que volen formar-se per millorar el seu currículum i, d’aquesta manera, incrementar les seves oportunitats de trobar feina o de millorar el seu actual lloc de treball.

L’Ajuntament de Masquefa imparteix aquests cursos amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud. Es tracta d’una mesura formativa que pretén millorar la capacitació dels joves i les persones adultes per ajudar-los a inserir-se en el mercat de treball i contribuir a reduir, així, la taxa d’atur.