Tot i que l’amenaça de pluja havia obligat a ajornar els actes de la Festa de Sant Eloi previstos a l’aire lliure, els xàfecs que, efectivament, van caure dissabte i diumenge, no van deslluir les activitats a cobert que es van poder mantenir. Els masquefins van posar bona cara al mal temps i van participar de la programació que es va poder salvar de les inclemències meteorològiques, formada tota per actes culturals.

Una d’aquestes activitats va ser, dissabte al migdia, el veredicte del segon Concurs de fotografia Vila de Masquefa, promogut per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. La convocatòria va aconseguir molta més participació que l’any passat, en la primera edició. Enguany hi han concursat fins a 25 aficionats a la fotografia, els quals han presentat un total de 64 treballs.

El primer premi, dotat amb 200 euros, va ser per a Grant George Buffett, amb la foto titulada ‘Masquefa i Montserrat’. Arnau Mata Aguilar, amb la fotografia titulada ‘Posta de sol’, va aconseguir el segon premi, de 100 euros. I Francesc Caballero Arias, amb el treball ‘Aire i terra’, va ser el guanyador del tercer premi, dotat amb 50 euros.

El jurat, integrat per la pintora Dolors Esteve, el fotògraf Jordi Gonzàlez i el divulgador musical Jordi Tomàs, va tenir l’elecció molt complicada, a causa de la gran qualitat de les fotografies presentades. Els membres del jurat i la regidora de Cultura, Laia Albiol, van ser els encarregats de lliurar els premis als guanyadors en un acte que va tenir lloc a la Biblioteca. Els 64 treballs presentats al concurs es podran veure a la mateixa Biblioteca durant les festes de Nadal i fins al 7 de gener.

Una altra de les propostes culturals d’aquesta Festa de Sant Eloi va ser la doble representació de l’obra de teatre ‘Dones’, que va tenir lloc dissabte a la nit i diumenge a la tarda. La convocatòria va aconseguir una gran resposta de públic. Malgrat la pluja, més de 450 persones van poder veure-la entre les dues sessions que es van fer a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.

Es tracta d’una obra divertida, i molt treballada, protagonitzada pel grup local Teatrerus, Associació de Teatre de Masquefa. Proposa un còmic tomb per la vida de cinc dones diverses, amb diferents estils de vida, que en situacions diferents s’atreveixen a dir sempre allò que pensen dels homes, els fills i de la gent que els envolta. Les actrius Anna Maria Tort, Marta Duran, Mercè Reyes, Laia Pascual i Olga Latorre, dirigides per Maria Coll, van fer passar una molt bona estona al públic, que durant l’obra també va gaudir dels espectaculars balls de Gemma Martí i Fernando Orihuela, i d’un divertit audiovisual a càrrec de Mireia Francès.

Finalment, en el marc de la Festa de Sant Eloi, també va tenir lloc el concert de jazz tradicional de Moby Dixie, diumenge al migdia, a la Sala Polivalent. La formació del Vallès Oriental va reunir unes 150 persones a La Fàbrica Rogelio Rojo amb els seus ritmes al més pur estil dixieland. El grup va oferir un repertori que inclou temes encomanadissos, a l’estil de les bandes de New Orleans.

El concert va tancar el cicle ‘Masquefa sona bé’, organitzat per la regidoria de Cultura amb l’objectiu de divulgar i promocionar la música de qualitat i de més difícil comercialització. En aquesta primera edició, els concerts han servit per donar a conèixer diverses maneres d’interpretar la música, representades per formacions i intèrprets de caires variats. La regidoria de Cultura ja treballa per organitzar una nova edició d’aquest cicle el proper 2015.

La resta d’activitats de Sant Eloi, el 7 i 8 de març
La resta d’activitats de la Festa de Sant Eloi que es van haver d’ajornar per l’amenaça de pluja es faran els dies 7 i 8 de març vinent. Aquell cap de setmana, doncs, tindran lloc el Mercat de Sant Eloi, amb els comerços locals i la fira d’artesans, la mostra d’oficis antics, diverses activitats d’animació per dinamitzar el mercat i les portes obertes al Centre d’interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo.