Durant el mes de febrer els infants de l’Escola Vinyers Verdes i d’El Turó van dur a terme a les aules el taller ‘Som gent de profit’ per conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Un dels objectius del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de Masquefa aprovat recentment és conscienciar el conjunt de la població envers el malbaratament alimentari. Una línia d’acció que durant el passat mes de febrer es va traduir en l’organització del taller ‘Som gent de profit’ a les escoles Vinyes Verdes i El Turó.

La formació, dirigida als alumnes de primària d’ambdós centres educatius i inclosa dins el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals, estava impulsada per l’Ajuntament de Masquefa -amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya- i tenia com a finalitat fer arribar als escolars -a través de la campanya ‘Som gent de profit’- els objectius del Pla, difondre el concepte de malbaratament alimentari, fomentar i promoure les bones pràctiques per evitar el malbaratament alimentari i donar a conèixer algunes de les causes del malbaratament i les seves conseqüències socials, ambientals i econòmiques. En aquest sentit, els principals consells a seguir per part de tota la població es poden consultar a través del següent enllaç.

El primer taller es va dur a terme el 18 de febrer a l’Escola Vinyes Verdes, on hi van participar alumnes de 5è i 6è de primària. Mentrestant, els dies 20 i 22 del mateix mes va ser el torn pels infants de cicle superior d’El Turó.  La formació ha estat subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya.