Una vintena de persones van assistir dissabte, al Casal d’Avis, a la xerrada ‘L’Antic Egipte: simbologia per al més enllà’, una nova sessió del cicle Cafès amb Història. La conferència, que va ser molt interactiva, va anar a càrrec de Francesca M. Lliteres, llicenciada en Història de l’art i màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.

Lliteres va desvelar l’univers simbòlic que amaguen les meravelles arqueològiques que es construïen a l’Antic Egipte, com ara les piràmides, els grans temples i els jeroglífics, un univers que ajuda a entendre millor per què els egipcis feien aquestes grans obres. Va parlar de les creences dels antics egipcis, molt vinculades a la mort, i del seu èmfasi en preparar-se per anar al més enllà, de la seva religiositat, de la momificació i de les tombes on s’enterraven els grans faraons, així com dels grans misteris que les envoltaven.

El cicle Cafès amb Història es reprendrà el dissabte 13 de juny amb una altra activitat relacionada amb aquesta mateixa temàtica, una sortida al Museu Egipci de Barcelona. Les inscripcions ja estan tancades.