La regidoria de Cultura de l’Ajuntament ja té a punt la nova programació de l’espai de debat Cafès amb Història, que s’encetarà aquest mes de març vinent i s’allargarà fins al desembre. Després de l’èxit de la temporada passada, aquest any, a més de les xerrades-debat, també es tornaran a repetir les sortides culturals per visitar llocs d’interès.

(Consulteu la programació)

La programació dels Cafès amb Història començarà el divendres 6 de març, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb la xerrada ‘Masquefines en temps de guerra: 1936-1939’, que anirà a càrrec de Juli Molano. Aquesta sessió s’inclou també en el programa especial que ha organitzat l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

D’altra banda, el divendres 18 d’abril es farà una sortida cultural a les mines de sal i el castell de Cardona. Les inscripcions es podran fer del 9 al 20 de març.
A més, el dissabte 30 de maig, a les 6 de la tarda, el Casal d’Avis acollirà la xerrada ‘L’Antic Egipte: simbologia per al més enllà’, a càrrec de Francesc M. Lliteres, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.

La programació continuarà el dissabte 13 de juny amb una segona sortida cultural relacionada amb la xerrada anterior, en concret al Museu Egipci de Barcelona. Les inscripcions s’hauran de fer de l’11 al 22 de maig.

Després del parèntesi de l’estiu, els Cafès amb Història es reprendran el dissabte 5 de setembre, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb la sessió titulada ‘Màgia i superstició en el món rural: un vincle entre l’agricultura i l’esotèric’, impartida per Juli Molano.

A més, per al dissabte 3 d’octubre s’ha programat la sortida cultural al VINSEUM–Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i a les Bodegues Torres, a Vilafranca del Penedès. El termini d’inscripcions és del 7 al 18 de setembre.

El dissabte 21 de novembre, a les 6 de la tarda, de nou al Casal d’avis, tindrà lloc la xerrada ‘Gaudí, el segell d’un geni’, a càrrec de Frances M. Lliteres, llicenciat en Història de l’Art i màster en Història de les Religions Antigues i Modernes per la Universitat de Barcelona.

Aquesta temporada dels Cafès amb Història arribarà al seu punt final el dissabte 19 de desembre, amb una sortida cultural que complementarà la xerrada del novembre. Es visitarà la gran perla arquitectònica d’Antoni Gaudí, La Sagrada Família. Les inscripcions es faran del 16 al 27 de novembre.

Balls populars
Els Cafès amb Història s’inclouen en el programa estable d’activitats ‘Fem Cultura’, que organitza l’Ajuntament i que també inclou altres propostes que ja s’estan fent, com els balls populars. Tots els balls es fan en diumenge, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo, a les 6 de la tarda, i l’entrada té un preu de 2 euros.

D’aquí a final d’any hi ha programades 13 sessions més: el 15 de març amb el Grup Choffers, el 26 de març amb el Duet Adagio, el 19 d’abril amb el Grup Choffers, el 26 d’abril amb el Duet Adagio, el 10 de maig amb el Duo Amor, i el 31 de maig amb el Grup Choffers. A més, passat l’estiu, gaudirem de balls populars el 6 de setembre amb el Grup Choffers, el 27 de setembre amb el Duet Adagio, el 18 d’octubre i el 8 de novembre, tots dos amb el Grup Choffers, el 15 de novembre amb el Duet Adagio i, finalment, el 20 de desembre, amb el Duo Amor, que tancarà la temporada.