El curs 2017/2018 hi van prendre part alumnes de P5 de l’escola El Turó. Mentrestant, aquest curs s’han afegit a la iniciativa els alumnes de l’escola Vinyes Verdes.

Un equip de professionals sanitaris especialitzats dels Centres d’Atenció Primària (CAP) d’Abrera i Esparreguera, amb la col·laboració d’altres centres de la comarca, han format a infants de cinc anys en reanimació cardiopulmonar (RCP) en el marc del ‘RCParvulari’, un programa per incrementar les taxes de supervivència a llarg termini en pacients amb aturada cardiorespiratòria.

En aquest projecte de recerca hi participen 44 escoles i 1.700 alumnes de Masquefa, La Beguda,  Abrera i El Bruc, Collbató, Esparreguera, Martorell, Gelida, Sant Esteve Sesrovires, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Llorenç d´Hortons i Castellví de Rosanes.

Així, personal de medicina, infermeria, pediatria del CAP i professionals d’instrucció en Suport Vital Bàsic, entre d’altres, es desplacen a les escoles de primària per impartir la formació en horari escolar, introduint de forma amena els coneixements teòrics i pràctics per realitzar la primera anella de la cadena de supervivència. I seguidament, comença la part pràctica amb la projecció del vídeo d’una cançó i amb una activitat de roll play.

En el cas de Masquefa el curs 2017/2018 hi van prendre part alumnes de P5 de l’escola El Turó, que enguany participaran d’una sessió de retorn del projecte. Mentrestant, aquest curs s’han afegit a la iniciativa els alumnes de l’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta.