L’Ajuntament de Masquefa va presentar dimarts als clubs esportius i a les entitats el projecte del futur pavelló poliesportiu i la piscina coberta. El redactor del projecte, l’arquitecte Pere Santamaria, va mostrar-lo als clubs i a les entitats en una sessió informativa que va tenir lloc al CTC i que va comptar també amb la presència de l’alcalde, Xavier Boquete, i el regidor d’Esports, Enrique Gómez.

Durant la sessió els representats del teixit associatiu i esportiu van poder fer les seves consultes i proposar els seus suggeriments sobre el futur equipament esportiu.

Deures fets
Amb la redacció del projecte l’equip de govern de Masquefa ha completat els deures i ho deixa tot a punt en espera que el nou Govern de la Generalitat obri la convocatòria de subvencions per a instal•lacions esportives. L’anterior govern tripartit de la Generalitat no va convocar aquests ajuts en els quatre anys de mandat i per això l’Ajuntament no va poder sol•licitar ajuts.

La redacció del projecte s’ha finançat íntegrament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, de manera que l’Ajuntament no hi ha hagut de fer cap aportació econòmica. A més de la redacció del projecte, l’equip de govern de Masquefa també va aconseguir els terrenys municipals on es construirà el nou pavelló i la piscina coberta i en va fer la requalificació.

Un projecte per fases
Amb la feina feta, l’Ajuntament està a l’espera que la Generalitat faci pública la convocatòria d’ajudes per a instal•lacions esportives, al mateix temps que busca ajuts d’altres administracions per a fer realitat el projecte.

La intenció de l’equip de govern és executar el projecte en diverses fases, tal i com ja s’ha fet amb el nou camp de futbol de gespa artificial. De fet, es tracta d’una actuació d’envergadura: el projecte preveu reordenar tota la zona del Parc del Turó per fer-hi un gran complex esportiu que inclourà un nou pavelló poliesportiu de més de 2.600 m2, la piscina coberta (2.300 m2), una sala de fitness i una sala de màquines. A més, es farà un gran parc urbà de gairebé 50 hectàrees que tindrà un circuit per a practicar esport a l’aire lliure.