El Servei d’assessorament a empreses i emprenedors de l’Ajuntament de Masquefa s’ha integrat a la xarxa ‘Inicia: per a la creació d’empreses’ de la Generalitat de Catalunya. Entre altres avantatges, això comporta que els emprenedors ja poden fer tot el procés d’elaboració del pla d’empresa a Masquefa mateix, inclòs l’informe final de viabilitat.

Les persones que creen nous negocis i volen sol•licitar subvencions i préstecs en condicions avantatjoses han d’elaborar el pla d’empresa i obtenir també l’informe de viabilitat. Fins ara el Servei d’assessorament a empreses i emprenedors de Masquefa assessorava i ajudava els emprenedors en l’elaboració del pla d’empresa, però no podia emetre l’informe final de viabilitat, de manera que els emprenedors s’havien de desplaçar a d’altres municipis que ja formaven part de la xarxa ‘Inicia’.

Amb la integració a la xarxa ‘Inicia: per a la creació d’empreses’, la Generalitat també ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 15.000 euros per al foment de la creació de noves empreses.

El Servei d’assessorament a empreses i emprenedors de l’Ajuntament ofereix assessorament sobre tot tipus de qüestions relacionades amb l’activitat empresarial, com ara què cal fer per crear una nova empresa, com s’elabora el pla d’empresa o quines vies d’ajuts existeixen. El servei també visita periòdicament les empreses i comerços per conèixer de primera mà les seves necessitats i informar-les dels recursos que el Consistori posa a la seva disposició.