La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha estat escollida per representar la comarca de l’Anoia en la gran festa de celebració dels 20 anys dels Gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura.

Organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, la trobada tindrà lloc el dissabte 3 de maig a Miravet i comptarà amb la participació de més d’una vuitantena de colles catalanes.

La festa del vintè aniversari dels Gegants de Catalunya començarà a les 5 de la tarda amb la plantada dels gegants i capgrossos de les poblacions que han estat Ciutat Gegantera de Catalunya i de les colles representants de les diverses comarques.

Després de la recepció oficial a l’Ajuntament de Miravet, les colles desfilaran en cercavila pels carrers d’aquesta localitat tarragonina fins arribar a la plaça de l’Arenal. La cercavila inclourà l’acte commemoratiu dels 20 anys d’en Treball i na Cultura, una mostra dels balls de totes les colles representants de les comarques, i l’estrena dels nous vestits dels Gegantons de l’Agrupació. A més d’estrenar nova vestimenta, els Gegantons també estrenaran nou ball.

També hi ha previst un sopar popular per a les colles i, ja a la nit, la representació del macroespectacle “Història gegant de Catalunya”, a càrrec de la companyia Gog i Magog. La representació serà un gran espectacle de música, ball, foc i color, i comptarà amb imatgeria festiva d’arreu de Catalunya, com ara gegants, capgrossos i bestiari.

La celebració dels vints anys del Gegants de Catalunya també inclourà una baixada nocturna de les colles, que portaran torxes, des del castell de Miravet fins al poble, així com una nit de revetlla amb la interpretació del ball nou per part de totes les colles.

Els gegants de Masquefa

Els gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena, van celebrar el setembre passat el seu vintè aniversari amb una gran festa amb una vintena de colles i més de 600 persones vingudes d’arreu de Catalunya. La Colla de Geganters i Grallers masquefina també ha fet els primers passos per optar a ser Ciutat Gegantera de Catalunya.

Masquefa va estrenar la parella de gegants, batejats amb el nom dels patrons de la vila, per la festa de Sant Joan de l’any 1987. La junta de l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural en va proposar la creació i un grup de vilatans es va encarregar de fer-la possible. La parella de gegants la va crear l’artesà Antoni Mujà en el seu taller de Cardona.