El pati i la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo van omplir-se el divendres 20 de novembre de gom a gom en la jornada lúdica i reivindicativa organitzada per l’Ajuntament per commemorar el Dia Universal dels Drets de l’Infant.

Aquest era el tercer any que Masquefa se sumava a la celebració del Dia Universal dels Drets de l’Infant.

 

Xocolatada i espectacle

La jornada va començar a les 5 de la tarda amb una multitudinària xocolatada i amb l’espectacle d’Actua Produccions, amb música de carrer, teatre, confetti i diverses sorpreses. En Sonat, guarnit amb una espectacular màscara amb un nas prominent, preguntava als infants si sabien quins eren els seus drets, mentre d’altres nens i nenes s’ho passaven pipa escapolint-se entre les llargues cames (les xanques) d’en Tronat. I tot plegat amanit amb l’animada música del grup que els acompanyava.

Per inaugurar la festa, en Sonat i en Tronat van desplegar una enorme senyera de quinze metres. Unes tisores gegants van ajudar una nena a tallar-la. Els infants també van poder enfilar-se en un trapezi habilitat al pati de la Rojo.
 

Tallers infantils

A més van gaudir de diversos tallers. Així, van estampar samarretes, van fer xapes, es van fer el carnet de l’autèntica identitat amb fotografies presses amb la càmera d’un ordinador, van maquillar-se la cara o van jugar amb malabars. Infants i joves també van poder demostrar el seu equilibri en un trapezi.

Vessant solidari

La jornada va tenir també el seu vessant solidari, ja que l’Associació del Grup de Voluntaris va instal•lar una carpa per recollir aliments per a les persones més necessitades. A la vegada els nens i nenes van ajudar-los a empaperar, amb enganxines que feien al•lusió als drets dels infants, diverses capses que ara es portaran a les escoles per continuar la recollida.
 

Titelles ‘de denúncia’

Ja a la Sala Polivalent les titelles de la companyia Passabarret explicaven la història d’en Marcel, un nen que treballa incansablement sota les ordres d’un amo tirà en una fàbrica d’un país empobrit. L’obra denuncia l’explotació infantil de la qual desgraciadament encara avui són víctimes milions de nens i nenes d’arreu del món.

Manifest i xiulada

La celebració del Dia Universal dels Drets de l’Infant va cloure amb la lectura d’un manifest a càrrec dels nens i nenes del Club de Lectura Júnior. Després arribava l’espectacular final sorpresa: un sonora xiulada per fer sentir els drets dels més petits. L’Ajuntament va regalar xiulets a tots els nens i nens.