El so de les trompetes, la trompa, el trombó i la tuba van ressonar amb força, diumenge, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo. El quart concert del cicle ‘Masquefa sona bé’, protagonitzat per Barna Brass Quintet, va oferir als 150 espectadors que s’hi van aplegar un original viatge musical amb l’ajut de la riquesa sonora d’aquests instruments de vent.

De la mà dels cinc integrants de la formació –Santiago Gonzálvez (trompeta), Jesús Munuera (trompeta), Manolo Montesinos (trompa), Rubén Zuriaga (trombó) i Antoni Chelvi (tuba)-, el públic va poder escoltar com d’originals i diferents sonen, amb aquests instruments, conegudes peces d’una gran varietat d’estils.

S’hi va poder sentir La Réjouissance (G.F. Handel), Three episodies (A. Harniess), Canon (J. Pachelbel), Al Vent (Raimon), La Trempranica (G. Giménez), Dixie Bach (J.S. Bach), Suite americana (E. Crespo) i Beale Street Blues (W.C. Handy).

Va ser un concert molt interactiu, en què els integrants de Barna Brass Quintet, cinc professors de la Banda Municipal de Barcelona, van baixar de l’escenari per tocar algunes cançons enmig del públic. També van convidar una assistent a pujar a l’escenari per escoltar una cançó des d’una posició privilegiada.

Des del seu naixement, l’any 2004, Barna Brass Quintet vol potenciar la música de metall per a quintet i donar a conèixer les seves àmplies possibilitats en concerts com el que, diumenge, va acollir la Polivalent. A més, la formació duu a terme una important tasca pedagògica destinada a la divulgació del so del metall. Les seves actuacions impacten i permeten experimentar les sensacions produïdes per les vibracions sonores de les trompetes, la trompa, el trombó i la tuba.

Propers concerts
Després de l’actuació de Barna Brass Quintet, aquesta segona temporada del cicle ‘Masquefa sona bé’ ens reserva encara uns altres tres concerts gratuïts fins a final d’any.

● Diumenge 20 de setembre – 18h
LA MÀGIA DEL VENT
QUINTET DE VENT 5.0
Des dels seus inicis, l’octubre de l’any 2014, quan arriba el Quintet de vent 5.0 sempre bufa el vent. Prou que ho saben els nens que ja els han escoltat en la seva vessant més pedagògica. Als seus concerts hi inclouen el repertori clàssic per a quintet de vent i arranjaments de coneguts fragments de música clàssica i òpera. Al quintet de vent tradicional hi trobem flauta travessera, oboè, clarinet, fagot i trompa. Instruments amb timbres, matisos i sonoritats diverses que permeten al compositor assolir un perfecte equilibri melòdic i rítmic en les seves obres de música de cambra.

● Diumenge 25 d’octubre – 18h
ENTRE LA TRADICIÓ I LA MODERNITAT
BERNAT FONT TRIO
Bernat Font va formar el seu trio l’any 2009. Ha fet diverses gires i ha editat tres discs. Estudiós de la música d’arrels negra nord-americanes, des del blues, el boogie-woogie i el ragtime fins al swing. Malgrat seguir evolucionant i ampliant les seves influències, mai perd de vista la tradició. És un dels pocs pianistes de casa nostra que toca ragtime i stride piano. Al trio destaquen les composicions originals. Mantenen els fonaments d’una forma personal i genuïna d’expressar-se, sense les limitacions d’etiquetes estilístiques. Cerquen la proximitat amb el públic amb intensitat i subtilesa.

● Diumenge 22 de novembre – 18h
ELS MOZARTS
TERRASSA 48 ORQUESTRA DE CAMBRA (OCT48)
Des de l’any 2000 l’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol i ha fet diversos enregistraments. Destaquen també col·laboracions amb directors com Josep Vila, Mireia Barrera, Michael Thomas, Barry Sargent o Pep Prats, solistes com Gerard Claret, Daniel Ligorio, Alba Ventura o Ara Malikian i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català, entre d’altres. L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia i està dirigida des del violí per Quim Térmens.