El públic que, diumenge, va aplegar-se a la Sala Polivalent per veure el cinquè concert del cicle Maquefa sona bé va gaudir d’un nostàlgic viatge al S.XX, de la mà del quintet de vent Saüc i el pianista Philippe Argenty.

La formació -integrada per reconeguts músics que han estat guardonats en diverses ocasions, i que destaquen també en el camp de la docència- va oferir diferents obres escrites el segle passat. El concert va començar amb ‘Vent de Folie’ de Didier Favre, i va continuar amb el Quintet de vent, op. 43, de Carl Nielsen. A la segona part es van poder escoltar ‘Trois pièces brèves, de Jacqes Ibert, i Sextet, FP 100, de Francis Poulenc.

Es tracta d’obres molt singulars per la riquesa tímbrica i la diversitat de registres, les quals van ser magistralment interpretades pels components de Saüc: la Pau Albert (flauta), l’Enric Tudela (oboè), l’Oriol Codina (clarinet), l’Oleguer Bertran (trompa) i l’Alejandro Ferreria (fagot), acompanyats al piano per Philippe Argenty.

En el concert es van estrenar les 180 butaques desmuntables que ha adquirit l’Ajuntament per millorar les prestacions de la Sala Polivalent. Aquestes butaques, que es guarden sota l’escenari quan no són s’utilitzen, permeten als espectadors seguir asseguts i amb major comoditat diferents espectacles d’arts escèniques, com per exemple representacions teatrals i concerts.

El cicle continua
El cicle Masquefa sona bé encara portarà fins a Masquefa uns altres dos concerts d’aquí a final d’any:

● Diumenge 25 d’octubre – 18h
ENTRE LA TRADICIÓ I LA MODERNITAT
BERNAT FONT TRIO

Bernat Font va formar el seu trio l’any 2009. Ha fet diverses gires i ha editat tres discs. Estudiós de la música d’arrels negra nord-americanes, des del blues, el boogie-woogie i el ragtime fins al swing. Malgrat seguir evolucionant i ampliant les seves influències, mai perd de vista la tradició. És un dels pocs pianistes de casa nostra que toca ragtime i stride piano. Al trio destaquen les composicions originals. Mantenen els fonaments d’una forma personal i genuïna d’expressar-se, sense les limitacions d’etiquetes estilístiques. Cerquen la proximitat amb el públic amb intensitat i subtilesa.

● Diumenge 22 de novembre – 18h
ELS MOZARTS
TERRASSA 48 ORQUESTRA DE CAMBRA (OCT48)

Des de l’any 2000 l’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol i ha fet diversos enregistraments. Destaquen també col·laboracions amb directors com Josep Vila, Mireia Barrera, Michael Thomas, Barry Sargent o Pep Prats, solistes com Gerard Claret, Daniel Ligorio, Alba Ventura o Ara Malikian i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català, entre d’altres. L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia i està dirigida des del violí per Quim Térmens.