Després de la recent entrada en funcionament del nou Casal, els joves han vist aquest cap de setmana com es feia realitat una altra reivindicació que venia de lluny. Diumenge es va obrir el nou espai Skate Parc que l’Ajuntament ha habilitat a la zona del Turó del Met. Es tracta d’unes instal•lacions per a la pràctica del patinatge o skate. També s’hi ha fet una zona de biketrial.

Tot i la pluja que havia caigut hores abans, nombrosos vilatans van reunir-se diumenge al migdia a les noves instal•lacions, on van gaudir de l’exhibició d’un grup de patinadors de Masquefa i les seves espectaculars acrobàcies. També van quedar bocabadats amb les piruetes del masquefí Dani Gómez, que amb la seva exhibició (saltant amb la bicicleta fins i tot sobre tres nois estirats a terra) va demostrar per què és campió d’Espanya i subcampió del món de biketrial.

Abans de l’estrena del Skate Parc, l’alcalde, Xavier Boquete, va recordar que les noves instal•lacions volen “donar resposta a una necessitat expressada pels mateixos joves” i posar a la seva disposició un espai específicament per a ells. Fins ara els joves disposaven d’un skate de menors dimensions a l’exterior del poliesportiu i compartien espai amb els infants que van al parc que hi ha en aquesta zona.

Boquete també va agrair la implicació econòmica de la Diputació de Barcelona en el projecte. Amb una inversió de 67.000 euros, el Skate Parc ha estat finançat íntegrament per la Diputació, de manera que l’Ajuntament no ha hagut de fer cap aportació. També va destacar que la Brigada Municipal ha estat l’encarregada dels treballs de condicionament que s’han fet a l’entorn de les instal•lacions.

Per la seva banda, Abel García, col•laborador de l’àrea d’Esports de la Diputació, va felicitar Masquefa i els joves “per poder gaudir d’un equipament de primera qualitat” com el nou Skate Parc. També va demanar als joves que cuidin les instal•lacions.

L’espai Skate Parc de Masquefa és una nova zona esportiva a l’aire lliure amb cinc elements dissenyats per a la pràctica del patinatge o skate, fets amb materials que garanteixen la seguretat dels practicants alhora que minimitzen el soroll. S’adreça a patinadors que volen perfeccionar la seva tècnica en acrobàcies. Al costat s’hi ha habilitat l’àrea per a la pràctica del biketrial, que consta de diversos obstacles com ara troncs i pedres.