Un total de 237 veïns (3,4% del cens) han exercit el seu dret a vot per decidir com invertir 100.000€ del capítol d’inversions del Pressupost Municipal. Consulta aquí els resultats.

Aquest mes de juliol han quedat decidits quins projectes s’inclouen dins la partida pressupostària destinada als primers Pressupostos Participatius de Masquefa. Després de tancar-se el període de votacions el diumenge 8 de juliol a la nit, la proposta Canvis a l’Escola Font del Roure per millorar els espais i la qualitat de l’aprenentatge. Disposar de recursos econòmics per poder desplegar les inversions derivades del procés participatiu del centre” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 103 vots. El cost estimat d’aquesta actuació és de 25.000 euros.

Mentrestant, “Col·locar pèrgoles i arbrat gran als jardins i parcs infantils de Masquefa” (72 vots), “Renovació de les noves tecnologies de les escoles públiques” (72 vots), i “Col·locar un Parkour Park” (46 vots) han estat els tres projectes restants més votats per la ciutadania entre el total de 15 actuacions referides al nucli urbà que se sotmetien a votació.

Finalment, entre les actuacions de barri la que ha obtingut més suport popular ha estat Millora dels camins de vianants a La Beguda Alta i plantació d’arbres per caminar sota l’ombra a l’estiu” (87 vots), per davant d’Enjardinar i habilitar un aparcament al descampat ubicat a la zona de la carretera (Punt Taronja)” (63 vots).

Aquestes sis actuacions són les que es desenvoluparan amb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendia a 100.000 euros.

Atès que els dos projectes més votats referents als barris no superen la xifra de 40.000€ destinada, la comissió de seguiment estudiarà i valorarà quina actuació impulsarà amb la quantitat restant.

Un 3,4% dels masquefins exerceixen el seu dret a vot

Del 25 de juny al 8 de juliol, els veïns majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 19 propostes finalistes. Cada vilatà podia escollir un màxim de tres propostes entre els 15 projectes referits a nucli urbà; i una única proposta entre les 4 actuacions que impliquen els barris del municipi.

Així, un total de 237 persones –un 3,4% de les persones amb dret a vot- han fet arribar les seves aportacions i han emès un total de 761 vots –els vots es podien emetre a través del web www.masquefaparticipa.cat o als diferents punts de votació telemàtica habilitats a l’Oficina d’Atenció al Vilatà (OAV) i al Centre Tecnològic Comunitari (CTC)-.

Durant el període de presentació, els veïns van fer arribar 87 propostes al consistori; i després de ser valorades i quantificades pels serveis tècnics de l’Ajuntament i ser seleccionades –posteriorment- durant el Fòrum de Priorització, d’aquestes se’n van sotmetre a votació un total de 19.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora molt positivament les xifres de participació i assegura que “aquest procés participatiu ha posat de manifest que comptem amb una ciutadania plenament compromesa i amb ganes d’implicar-se activament en la presa de decisions col·lectives”. En aquest sentit, l’alcalde avança que l’objectiu de l’equip de govern “és estudiar i consolidar noves vies i canals de participació directa per seguir apoderant els nostres vilatans”.