Els millors especialistes del país van fer rugir diumenge els seus motors al circuit de La Pedrosa durant la disputa d’una emocionant cursa del Campionat de Catalunya de 3 Hores de Resistència d’autocròs.

Els pilots i l’organització van desafiar el mal temps i van brindar un gran espectacle automobilístic, que durant una bona estona va transcórrer sota una intensa pluja que els va obligar a donar el millor de sí i a demostrar la seva perícia al volant.

Quan s’havien superat les 2 hores de cursa i completat 115 voltes, una forta calamarsada va deixar gairebé impracticable el circuit, i els organitzadors -l’entitat masquefina Gas a Fons- van haver d’aixecar la bandera vermella i donar la prova per acabada. Això sí, ja s’havien pogut disputar el 60% de la prova que, segons el reglament, calen per considerar-la vàlida.

La prova de Masquefa va ser la més participada de les tres que fins ara s’han disputat del Campionat de Catalunya de 3 Hores de Resistència: hi van prendre part un total de 30 equips, integrats per 67 pilots.

Bona actuació masquefina
Els representants masquefins van protagonitzar una actuació meritòria. L’equip Gas a Fons 2 (format pels pilots Albert Pons i Xavi Valls) va completar 102 voltes amb el seu Seat 127, marca que els va situar en la vuitena posició de la Classe I (vehicles de fins a 1.600 cc) i en el dissetè lloc de la classificació general.

Per la seva banda, l’equip Masquefins va aconseguir donar 112 voltes al circuit amb un Opel Astra que va tenir un comportament impecable. Antonio i Francisco Sánchez van ser sisens en la Classe II (cotxes de fins a 1.200 cc) i van acabar en una merescuda vuitena posició de la general.

En la Classe 1 van fer un molt bon paper els equips de la localitat veïna de Sant Esteve Sesrovires Tresina Sport 1 i Tresina Sport 2. El primer, amb David Boltà i Antònia Martinez, única dona del campionat, van conduir un Peugeot 205 i van quedar en la primera posició. El segon, amb Xavier i Ivan Margarit, va acabar cinquens de la mateixa classe amb el seu Citroën Saxo.

El guanyador absolut de la cursa va ser l’equip Fast Parc Motor. Els pilots David Castanys i Jordi Anglarill van volar sobre el circuit de La Pedrosa i van completar 115 voltes en poc més de dues hores i quatre minuts.

El segon lloc del podi va ser per a Jordi Zapata i Ivan Cano, de l’equip Piera Motor, també amb 115 voltes.

L’equip HRC Competició, format per J. Lucas. H. Navarro i R. Sacristán, també va pujar al podi gràcies a un registre de 114 voltes.

L’espectacle el van seguir nombrosos afeccionats, que malgrat l’amenaça de pluja que va planar des d’un primer moment i la posterior pedregada van reunir-se i mantenir-se al circuit.

Aquesta era la quinzena vegada que Masquefa gaudia d’una matinal d’aquesta especialitat del motor. I la prova va estar a l’alçada de les expectatives: els pilots van regalar un autèntic recital i van demostrar la gran qualitat de pilotatge que atresora el campionat català.