La Policia de la Generalitat també ha detingut recentment al municipi a una persona acusada d’un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Agents dels cos de Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir el passat 1 d’abril a dos menors veïns de Masquefa com a presumptes autors de set delictes de robatori amb força a interior de domicili.

La investigació es va iniciat el mes de març quan els Mossos i la Policia Local de Masquefa van detectar un augment de robatoris en domicilis a la zona del nucli urbà i a la urbanització del Maset. Durant la investigació, agents de la Policia de la Generalitat i la Policia Local van esbrinar que els autors feien servir un mateix modus operandi. Sempre actuaven a la mateixa zona i en la mateixa franja horària i, a més, per forçar les portes sempre ho feien amb una palanca. Entre els objectes sostrets hi havia una moto pocket bike, una bicicleta, un cotxe teledirigit i un patinet elèctric.

Finalment, el passat 1 d’abril els Mossos van localitzar i detenir, a Igualada i Masquefa, els dos presumptes autors dels fets. Un dels detinguts va quedar en llibertat amb mesures cautelars, i l’altre va ingressar en un centre de menors.

Detinguda una persona per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Mentrestant, també el passat 1 d’abril els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir un home, veí de Masquefa, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A mitjans de gener la Policia Local de Masquefa va posar en coneixement dels Mossos la possible existència d’una plantació de marihuana en una casa de la urbanització de Can Parellada. Els agents van obrir una investigació que els va comportar tres mesos de treball fins a poder constatar l’existència de la plantació. Des de la primera vigilància, els Mossos ja van observar el funcionament diari d’aparells d’aires condicionats i una connexió fraudulenta en la instal·lació elèctrica.

El passat 1 d’abril, mentre els investigadors estaven vigilant la casa, van observar que hi havia un home en el seu interior. Després de comprovar que es tractava del responsable de la plantació de marihuana, els agents el van detenir. També se l’acusa d’un delicte de defraudació de fluid elèctric per manipular el subministrament elèctric. A primera hora de la tarda del mateix dia, es va fer una entrada i perquisició judicial a l’esmentat domicili. A l’interior d’una de les estances es va localitzar un forat ocult al terra amb unes escales que donaven accés al soterrani on hi havia la plantació de marihuana, amb un total de 364 plantes, i 2300 euros.

El detingut va quedar en llibertat l’endemà de la seva detenció després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan el requereixi.