Els alumnes de tercer curs de l’escola El Turó van visitar divendres l’Ajuntament de Masquefa, on van ser rebuts per l’alcalde, Xavier Boquete, i els regidors Àngels Font, Margarita Zambrano i Enrique Gómez. La cinquantena de nens i nenes del CEIP El Turó van poder preguntar als representants municipals diverses qüestions relacionades amb el medi ambient, l’educació, l’esport o la sanitat a la vila.

Així, per exemple, van preguntar quan es faran més pipicans a Masquefa o quan es disposarà d’una piscina municipal, de l’ institut o d’un nou consultori amb metge durant les 24 hores del dia. També es van mostrar interessats a saber per què no es buiden més sovint els contenidors d’escombraries o quan se n’instal·laran a les escoles.

Els polítics municipals també els van explicar quines són les funcions dels ajuntaments i dels representants municipals en el sistema democràtic. Els alumnes havien treballat prèviament el tema a classe.

Els nens i nenes del CEIP El Turó també van visitar les instal·lacions de l’Ajuntament i de l’edifici municipal La Torre dels Lleons, on van poder escoltar les explicacions dels regidors, tècnics i personal municipal i comprovar com és el seu dia a dia.