Amb el lema ‘En cap cap cap el que cap en aquest cap de setmana’, Masquefa es disposa a viure uns intensos dies en què celebrarà la Setmana de l’Energia, la Fira de la Infància i la Joventut i la Festa de l’Esport. Tot i que el gruix d’activitats tindran lloc dissabte i diumenge, el programa s’encetarà ja abans amb les primeres activitats de la Setmana de l’Energia.

(Consulteu la programació)

Setmana de l’Energia
La programació començarà aquest dijous, 4 de juny, amb l’exposició ‘Tu tens la paraula’ a la Biblioteca, que es podrà visitar de les 5 a les 8 de la tarda. L’exposició mostra diferents elements quotidians com la cuina, el bany, el transport, l’oficina o els espais comuns, identificant-hi els llocs on es pot ocasionar un malbaratament d’energia i, per tant, els punts de potencial estalvi. També dijous, i també a la Biblioteca, es farà el taller ‘Contractació elèctrica i comptabilitat energètica domèstica’, a partir de les 7 de la tarda. 

Les activitats de la Setmana de l’Energia continuaran dissabte. A la Fira de la Infància i la Joventut, de les 11 del matí a la 1 del migdia s’hi farà un taller de construcció de ginys elèctrics. A més, durant tot el dia s’organitzaran visites guiades al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, que seran gratuïtes per a les persones empadronades a Masquefa. Els no empadronats podran recollir vals de descompte en l’estand d’informació habilitat a la Fira de la Infància i la Joventut.

Fira de la Infància i la Joventut
D’altra banda, dissabte se celebrarà la novena edició de la Fira de la Infància i la Joventut. Entitats, comerços, empreses, voluntaris i l’Ajuntament han treballat de bracet per oferir una jornada molt especial als infants i joves. La fira és un gran aparador de les associacions masquefines, ja que hi donen a conèixer les propostes educatives i lúdiques que organitzen al llarg de tot l’any.

De les 11 del matí a les 2 del migdia, i de 2/4 de 5 a les 7 de la tarda, les entitats ompliran l’avinguda de La Línia, el carrer Rogelio Rojo, l’avinguda Maresme i les instal·lacions de l’entorn amb els seus estands i organitzaran un munt de tallers, jocs, activitats i actuacions per als infants, els joves i les seves famílies, a més d’altres sorpreses.

A la fira hi instal·laran estands Ràdio Masquefa, el Club Bàsquet Masquefa (que organitzarà un joc de tirs a cistella), el Club de Tir Esportiu (tir amb carrabina d’aire), el Club Esportiu Masquefa (3×3 de futbol), el Club Patinatge Artístic Masquefa, el Club Petanca Masquefa, el Club Twirling Can Parellada-Masquefa, el Futbol Club Masquefa (gimcana de futbol), el Masquefa Tennis Taula Club, el Masquefa Trail (exercicis de l’entrenament diari d’un esportista), el Masquefa Slot (que muntarà una pista d’slot) i la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa.

També hi haurà un espai d’activitats per a infants de 0 a 3 anys, i els estands de Xaranga Drac (cançons típiques de xaranga), MM Escola d’Idiomes (taller de maquillatge facial), Dansa Urbana Associació Juvenil (hip hop i break dance), la Colla de Ball de Bastons de Masquefa (iniciació al ball de bastons), el Centre d’Esplai Giravolt (la fàbrica de jocs), Amics de la Sardana de Masquefa (memo de la cobla) i Fibro Masquefa (taller de manualitats).

D’altra banda, la fira tornarà a oferir propostes adreçades específicament a nois i noies a partir de 12 anys. Durant tot el dia s’habilitaran quatre espais temàtics diferenciats: X-Treme Zone (amb activitats relacionades amb l’skate, el graffiti i la cultura urbana), Zona Esport, Menja’t l’escenari (música i ball) i K-Sal de Joves (Casal de Joves). En aquest espai els joves del Centre d’Esplai Giravolt instal·laran un bar.

Durant tota la jornada també es podrà gaudir de llits elàstics, d’un circuit de karts, d’un taller de castells de sorra i de jocs tradicionals, a més de veure els vehicles d’emergències de l’ADF de Masquefa, la Policia Local, Protecció Civil, els Mossos d’Esquadra i els Bombers. A més, Pirotècnica Rosado mostrarà com es fa un bon ús dels petards per la revetlla de Sant Joan.

Per complementar aquestes propostes també s’han organitzat diverses activitats. Hi haurà cercaviles de Xaranga Drac i Eixerits Timbalers de Piera, una passejada de la Colla de Geganters i Grallers, concursos de bàsquet del Club Bàsquet Masquefa, una actuació de combo de l’Aula de Música de Masquefa, una exhibició de gimnàstica esportiva de l’Associació Gimnàstica Masquefa, una demostració de l’equip benjamí del Masquefa Tennis Taula Club, una exposició de les fotografies participants al Concurs FotoFlash i FotoFlash Retard del Club Excursionista Anoia i el lliurament de premis, i un berenar.

A més, un cop tancats els estands, a les 7 de la tarda, podrem gaudir d’un espectacle de circ amb els Escarabellos, que donarà pas, a les 8, a una tabalada i cremada de la colla infantil de diables Pixafocs i Cagaspurnes de Masquefa. Mitja hora després, a 2/4 de 9 del vespre, una gran traca a càrrec de Pirotècnia Rosado posarà el punt final a la jornada.

Festa de l’Esport
El programa En cap cap cap el que cap en aquest cap de setmana es tancarà diumenge, 7 de juny, amb la Festa de l’Esport. Es farà una doble cursa oberta a tothom: la VIII Cursa Popular de Masquefa (de 2,2 quilòmetres) i la XVI Cursa de Can Parellada (de 5,6 quilòmetres), les quals es disputaran simultàniament. Totes dues sortiran i acabaran al pavelló poliesportiu. Començaran a les 10 del matí i ja des de les 9, i fins un quart d’hora abans de l’inici, es podrà recollir el dorsal.

Les inscripcions anticipades tenen un preu d’1€ i es poden fer fins aquest dijous a l’Ajuntament. En el cas de la Cursa Popular de Can Parellada es poden fer també trucant al 629 33 77 03. En tots dos casos la inscripció és gratuïta fins als 6 anys.

Hi haurà trofeus per als tres primers classificats de cada categoria. Tots els corredors que creuin la meta i portin el dorsal seran obsequiats amb una samarreta.