Dilluns que ve, 12 de setembre, comença el curs escolar 2011-2012, amb l’entrada en funcionament del nou institut de Masquefa com a principal novetat.

L’equipament iniciarà l’activitat el mateix dilluns, de 8h a 9.15h, amb la presentació de les noves instal•lacions, la comunicació de les tutories i el lliurament dels horaris als alumnes de 3r i 4t curs d’ESO.

L’endemà, dimarts 13, seran els alumnes de 1r i 2n d’ESO, també de 8h a 9.15h, els que aniran a l’institut per conèixer les instal•lacions, les tutories i l’horari.

El dimecres 14 de setembre iniciaran les classes tots els alumnes del centre (de 1r a 4t), en l’horari habitual, a partir de les 8 del matí.

Aquestes modificacions horàries en l’inici del curs les ha aprovat el Consell Escolar de la Secció d’Institut de Masquefa per poder enllestir la posada a punt del nou edifici i el seu equipament, i amb l’objectiu de poder atendre correctament l’entrada dels alumnes.

Servei de transport
L’institut disposarà de servei de transport escolar tots els dies. Aquest nou curs l’entrada al centre es farà a les 8 del matí i, per tant, s’avançarà en 10 minuts l’horari de recollida a les parades de l’autobús respecte al curs anterior.

Servei de menjador
Durant la setmana del 12 al 16 de setembre no es podrà oferir el servei de menjador a l’institut. Començarà el dilluns 19 de setembre.

D’altra banda, el centre manté el mateix número de telèfon (93 772 77 22), tot i que durant els primers dies és possible que no s’hi pugui contactar ja que s’estan fent proves de funcionament. La direcció lamenta les possibles molèsties que això pugui comportar.

El nou institut és resultat d’un inversió de 5.200.000 euros i ha de traduir-se en una important millora en les condicions de treball del professorat i en les condicions d’estudi dels alumnes.

El centre té 4 línies d’Educació Secundària Obligatòria, amb una capacitat màxima de 480 alumnes. A més, l’equipament s’ha construït preveient ja una futura ampliació perquè pugui oferir també els estudis de batxillerat als alumnes de 16 a 18 anys.

1.156 alumnes comencen segon cicle d’educació infantil i primària
També dilluns, 12 de setembre, començaran el nou curs els alumnes de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària. A Masquefa i La Beguda Alta ho faran un total de 1.156 alumnes, distribuïts en quatre centres: 435 a l’escola Font del Roure, 413 al Turó, 164 al Masquefa II i 144 a l’escola Vinyes Verdes de La Beguda.

181 alumnes a les llars d’infants
Finalment, 181 nens i nenes de 0 a 3 anys ja van començar dimecres el nou curs a les llars d’infants: 127 a l’escola bressol municipal La Baldufa i 54 a la llar d’infants municipal Francesc Mata i Sanghés de La Beguda.