Masquefa busca voluntaris per ajudar persones de procedència diversa que estan aprenent el català a guanyar fluïdesa i millorar les seves capacitats orals. Per prendre part en el programa cal inscriure’s a través del web www.vxl.cat o de forma presencial a la Biblioteca Municipal.

El passat mes d’octubre l’Ajuntament de Masquefa i el Servei Comarcal de Català de l’Anoia (SCCA) van engegar un curs de català Bàsic 3 per a adults. Els grups de català bàsic estan formats per persones de procedència diversa que volen aprendre la llengua per comunicar-se en situacions quotidianes. A banda de les classes lectives, se’ls ofereix la possibilitat de participar al Voluntariat per la Llengua, un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que posa en contacte persones catalanoparlants i persones que estan aprenent la llengua amb l’objectiu que aquestes últimes puguin fer una hora de conversa en català a la setmana i millorar la seva fluïdesa a través de pràctiques que es desenvolupen fora de l’aula d’una manera més informal i distesa.

Per tal de poder dur a terme l’activitat es busquen persones voluntàries majors d’edat que vulguin dedicar una hora a la setmana a conversar en català amb una persona que l’està aprenent. La dinàmica és senzilla i flexible, ja que un cop es fa l’assignació de parelles lingüístiques, segons les preferències i horaris, cada parella decideix l’horari i el lloc de les trobades recomanades, que són 10.

Totes les persones interessades a participar-hi poden fer les inscripcions a través del portal www.vxl.cat o adreçant-se a la Biblioteca de Masquefa.