L’Ajuntament de Masquefa ha dut a terme durant aquest darrer mes una campanya sensibilitzadora per evitar que es fumi als accessos als centres educatius, pràctica que està totalment prohibida des que va entrar en vigor la nova llei del tabac el 2 de gener del 2011. La normativa concreta que la prohibició de fumar és absoluta i afecta a totes les persones que estiguin a l’interior i als accessos dels centres escolars.

La campanya ha consistit a instal·lar a l’entorn de tots els equipaments educatius de Masquefa i La Beguda (les llars d’infants, les escoles i l’institut) rètols que alerten de la prohibició de fumar. A més, la Policia Local ha fet controls periòdics en aquestes zones per donar a conèixer la normativa. Agents vestits de paisà han vetllat perquè es compleixi la prohibició de fumar als accessos als centres educatius. Els agents han hagut d’advertir algunes persones que fumaven als accessos a les escoles.

La campanya ha tingut com a objectiu evitar que els infants i joves s’iniciïn en el perjudicial hàbit de fumar. Per això la iniciativa ha posat l’accent en la responsabilitat dels pares i les mares perquè prediquin amb l’exemple. La llei del tabac incideix especialment en el paper modèlic de les famílies i la responsabilitat social dels pares i mares de transmetre uns valors de salut i de promoure un ambient saludable, lliure de fum en les instal·lacions amb presència de menors d’edat.

La iniciativa s’ha emmarcat en el Projecte Educatiu de Vila (PEV) de Masquefa.