L’activitat s’emmarcava en el programa d’accions del projecte “Orienta’t pel teu futur”.

El passat divendres 19 de març diferents exalumnes del centre i professionals de diferents àmbits -un total de 17 persones- es van desplaçar fins a l’Institut de Masquefa per a compartir amb els alumnes de 4t d’ESO una sessió de treball en el marc del projecte “Orienta’t pel teu futur”.

Durant la jornada aquests exalumnes i professionals es van dividir en diferents grups -en funció dels interessos dels estudiants- per a traslladar als joves diferents qüestions com les seves experiències acadèmiques i laborals respecte l’itinerari formatiu que van seguir, la presa de decisions, les tasques de les diferents professions o les expectatives respecte el món laboral i el projecte professional…

Aquesta proposta ha estat possible gràcies al treball conjunt entre l’Institut de Masquefa i l’Ajuntament, i des del consistori es vol agrair a tots els participants la seva col·laboració amb els alumnes de 4t d’ESO per a fer extensives les seves experiències.

Fira Futur es reformula i enguany se celebra en format íntegrament telemàtic

Sota el nom d’”Orienta’t pel teu futur”, la nova versió telemàtica de Fira Futur manté el mateix objectiu i propòsits de sempre: oferir als joves, a les seves famílies i a les persones que volen seguir formant-se, els recursos necessaris per tal d’orientar millor el seu futur acadèmic i/o professional.

Així, des del 12 de març es poden consultar a través del web de la Xarxa TET Anoia Sud els següents recursos:

  • Oferta formativa postobligatòria i d’orientació del territori més proper a través de la Guia de recursos formatius 2021, que s’adreça principalment a joves que han acreditat l’ESO i a joves que no ho han fet l’educació secundària obligatòria i han de decidir l’itinerari a seguir a partir d’ara.
  • Experiències: es podran consultar vídeos de professionals i estudiants de diferents branques professionals que expliquen la seva experiència entorn a la tria dels estudis, les assignatures, les pràctiques, i la feina que desenvolupen. Després de Setmana Santa moltes d’aquestes experiències es podran trobar en format de vídeo al web de la Xarxa TET Anoia Sud.
  • Xerrades d’orientacióadreçades a alumnes d’ESO, de PFI, famílies i professionals de l’orientació dels serveis municipals i dels centres educatius.
  • Informació específica de centres educatius i de formacióde l’entorn proper, amb l’oferta prevista pel curs 2021-2022.

A través del següent enllaç podeu consultar el programa “Orienta’t pel teu futur 2021”.